Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Ikea ubica a Valls la central de distribució de les compres online
T.E.
28/12/2016

Ikea, la multinacional sueca especialitzada en la fabricació i venta minorista de mobles i objectes per la llar, ha anunciat que està construint a Valls la unitat central de paqueteria. Aquesta planta anomenada CPU, donarà servei a tot Espanya, a Portugal, i al sud de França. Així ho ha comunicat el responsable d'Ikea a Espanya i Portugal, Tolga Öncü, en una entrevista realitzada pel diari El País. El nou centre logístic de Valls estarà destinat a les compres online.

La instal·lació estarà totalment automatitzada i canviarà el funcionament de les vendes online. Es preveu que tindrà la capacitat de repartir 7.000 de les 9.500 referencies d'Ikea. Actualment realitza els enviaments des de les botigues, però quan el CPU estigui en marxa, els enviaments es realitzaran des de Valls. Els productes s'enviaran als centres logístics i posteriorment a les cases.

La construcció d'aquest CPU forma part de la nova iniciativa de l'empresa de la venda online, que es va iniciar recentment. Ikea s'ha posat com a objectiu rebaixar els costos d'enviament de les compres online fins als 10 euros, i el CPU de Valls és la manera amb la qual Öncü explica que s'intentarà aconseguir aquesta reducció, que beneficiarà tant a l'empresa com al client. «Volem reduir el cost del repartiment, no hi volem guanyar diners», argumenta.

L'empresa pretén reduir el cost d'enviament gràcies a la construcció de més centres logístics per tal d'apropar les mercaderies als destins finals. Se'n construiran 20 o 30. En segon lloc, es faran nous punts de recollida. D'aquests se'n realitzaran uns 40. I en tercer lloc, la construcció del CPU de Valls, que serà el punt central de tot el procés.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies