Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


“Optimistes, però encara amb prudència”
T.E.
28/11/2016

La Cambra de Comerç de Reus ha presentat una nova edició del RADAR CAMBRA que elabora amb la col•laboració del Gabinet Ceres i l’Ajuntament de Reus. En aquesta ocasió s’ha dedicat el monogràfic del RADAR a avaluar, després de les onze onades realitzades fins a la data, la situació, necessitats i preocupacions de les empreses de la demarcació

D’aquesta manera, empresaris i responsables de les principals empreses de la demarcació de la Cambra han estat consultats a través de formularis estructurats amb aplicació telemàtica. És el que es coneix com el Panel del Radar Cambra.

A trets generals, els empresaris veuen la situació econòmica actual de manera positiva. De cara al futur, tenen moltes esperances, ja que la tendència segueix a l’alça, amb índexs de creixement. En aquest àmbit es poden agrupar els empresaris en dues tendències: optimistes, amb previsions de millora, o els estables, amb una visió de continuïtat, aquells que pensen que tot seguirà igual.

La situació econòmica de crisi encara és recent pels empresaris que han sobreviscut a una època complicada. Com ha remarcat el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà: “Els empresaris tenen una percepció que l’economia es desenvolupa com una dent de serra: va creixent però no de manera sostinguda i clara. Això genera una incertesa, cosa que fa que els empresaris no siguin massa arriscats a l’hora d’invertir i crear ocupació. Hi ha molta prudència.”

En paraules d’Hildebrand Salvat, del gabinet d’estudis CERES, ha justificat aquest conservadorisme en el moment d’incertesa que hi havia quan es va fer la consulta. “Cal tenir en compte que va coincidir amb un govern en funcions. I a Catalunya el procés polític en el que estem immersos fa que l’empresari sigui més conservador. Dades com l’atur i la situació actual de les famílies afecta negativament”.

Això sí, els panelistes estan d’acord que les previsions són bones: “a poc a poc, anem amunt. Les expectatives empresarials negatives es van reduint amb el pas del temps i deixen pas a l’optimisme”, ha afirmat Sanromà. Aquesta és una dada a tenir en compte considerant que “si hi ha optimisme en el sector empresarial, seran els seus actors els que tirin endavant l’economia fomentant llocs de treball, afavorint la motivació dels treballadors i impulsant l’economia en general”.

L’estudi ha extret dades a partir de diferents tipus d’empreses tenint en compte el nombre de treballadors, sector de l’activitat de l’empresa, àmbit comercial o la facturació. Cal destacar que la gran majoria de les enquestes rebudes són de càrrecs directius, amb responsabilitat directe a les diferents empreses.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies