Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


La temporada turística tanca amb un increment del 9% en les pernoctacions
T.E.
22/11/2016

Un any més, la Nit del Turisme, organitzada per la Diputació de Tarragona a través del seu Patronat de Turisme, ha aplegat el sector turístic de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre en un acte que serveix per cloure l'exercici turístic, fer balanç i posar de manifest la bona salut del sector. Enguany s'ha assolit la xifra de 20,6 milions de pernoctacions (un 9% més que l'any anterior) a través de 5,4 milions de turistes que han visitat la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre fins al 31 d'octubre, segons dades de l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci. Aquest volum de pernoctacions suposa el 30,2% del total de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha presidit l'acte, que ha tingut lloc al Centre de Convencions de PortAventura, acompanyat del president de la Diputació, Josep Poblet, i del president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer. Hi han assistit, així mateix, el conseller d'Interior, Jordi Jané; l'alcalde de Salou, Pere Granados; el secretari general de Pesidència, Quim Nin; el secretari d'Empresa, Joan Aregio; el delegat territorial de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; el delegat territorial a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i altres representants institucionals i d'entitats del sector turístic d'arreu de la demarcació. Han estat els encarregats de fer a mans dels guardonats els premis de la Nit. Octavi Bono, actual director general de Turisme i durant 21 anys al capdavant del Patronat de Turisme de la Diputació, ha rebut el Premi Costa Daurada, en reconeixement a la seva trajectòria i la seva dedicació en favor del sector.

Durant la Nit del Turisme, el president delegat del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, ha presentat les dades d'aquest exercici, que reflecteixen un increment del 9% en les pernoctacions (20.603.114 en total, generades per 5.396.470 turistes) respecte al mateix període de l'any anterior. Per tipus d'allotjament, els hotels són els que més han crescut, un 11%, seguits dels càmpings (9%), els apartaments (6%) i l'allotjament rural (5%). L'estada mitjana es manté gairebé igual: 3,7 dies.

Pel que fa als mercats es pot parlar de tendència a l'alça en tots els casos llevat del rus, que enguany s'ha mantingut. A la Costa Daurada destaca el bon comportament del mercat irlandès, i de forma molt notable, el britànic, que se situa gairebé a nivell del francès. Pel que fa a les Terres de l'Ebre, el mercats espanyol, català, holandès i belga són els que creixen. Des del Patronat s'ha qualificat l'any d'atípic, donat que ha estat influenciat pel context social: la davallada del turisme a destinacions com Egipte, Tunísia o Turquia, l'antelació de les reserves i la baixada del preu dels carburants han afectat positivament. No obstant això, la depreciació de l'euro ha estat un fre per a mercats com el rus.

La 27 Nit del Turisme ha servit per felicitar el sector per la feina feta i pels èxits aconseguits, com l'increment de l'activitat de l'Aeroport de Reus (amb un increment de passatgers del 15,2%), l'evolució de l'activitat creuerística i les obres de Ferrari Land. Cal destacar el guardó que ha rebut recentment la marca turística Terres de l'Ebre, que la situa com una de les 100 millors destinacions de turisme sostenible de tot el món. A més, s'ha encoratjat el sector a continuar treballant en la mateixa línia, tot i que s'ha apuntat la necessitat d'emprendre accions de fidelització del turisme basades en el coneixement.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies