Tarragona Empresarial al Twitter 21/05/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


El 1r Fòrum d’Inversió CAT SUD es converteix en un punt de trobada de referència entre emprenedors de la demarcació i potencials inversors
T.E.
08/11/2016

Una empresa especialitzada en paquets de serveis per a corredors, un sistema per comprar i vendre productes usats o una plataforma on-line que facilita el treball i la comunicació als centres educatius. Són algunes de les propostes que s'han presentat aquest dimarts al 1r Fòrum d'Inversió CAT SUD, que enguany han convocat per primer cop de manera conjunta la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i ACCIO-l’Agència per a la competitivitat a l’empresa de la Generalitat de Catalunya.

L’Auditori Diputació ha estat l'escenari d'aquest espai de trobada, que ha posat en contacte noves oportunitats de negoci d'arreu de Catalunya (en especial de la demarcació de Tarragona) i potencials inversors, fomentant així l'emprenedoria al territori. Al llarg del matí s'han presentat públicament vuit projectes emprenedors que havien estat seleccionats entre un total de 25 per tractar-se dels més innovadors i amb millor viabilitat econòmica i potencial de creixement:

Concaromis, una empresa dedicada a la producció i elaboració ecològica d'ingredients, espècies i condiments alimentaris (Montblanc); Europe Digital Strategy SL, solució integral de chatboots i missatgeria instantània per a negocis (Tarragona); Natura Local SL, una plataforma web i app per a la promoció del patrimoni natural i cultural dels municipis de Catalunya (Barcelona); Place to plug, una plataforma per facilitar la recàrrega als conductors de vehicles elèctrics (Tarragona); Prokey Drinks SL, un negoci dedicat a l'elaboració i comercialització del refresc ecològic de kèfir d'aigua (Valls); Runnerbox, una empresa especialitzada en capses de regal i paquets de serveis per a corredors (Badalona i Tarragona); Skoolpoint, una plataforma on-line gratuïta que facilita el treball i la comunicació als centres educatius (Tarragona) i Tripacto Solutions SL, una proposta per comprar i vendre productes usats (Cambrils).

Un cop presentats els projectes, el públic assistent ha votat per escollir la proposta guanyadora, que en aquesta primera edició ha estat Prokey Drinks SL. El projecte guanyador ha rebut un premi consistent en el servei d'acompanyament per a la internacionalització i/o expansió. També s'ha lliurat un reconeixement a la segona empresa més votada: Skoolpoint, en aquest cas, el projecte gaudirà d'un servei d'acompanyament per a la implementació del model de negoci. Els 2 serveis els oferirà la Cambra de Comerç de Tarragona en el marc de la col•laboració amb la Diputació de Tarragona mitjançant el Programa Comboi, d'acompanyament tutoritzat a persones emprenedores.

El 1r Fòrum d'Inversió CAT SUD no només ha esdevingut una oportunitat per a les vuit empreses seleccionades, sinó que també ha obert les portes a les 25 propostes que havien optat a la convocatòria i a la resta d'emprenedors i empresaris de la demarcació interessats en la recerca de finançament. En aquest sentit, ha facilitat un espai de treball en xarxa (networking) per a establir contactes i compartir experiències i coneixements. El programa del Fòrum també ha comptat amb la ponència "Créixer de la mà d'un inversor", a càrrec d'Álvaro Díez, un dels creadors de l'empresa El Comprador (nascuda a Tarragona l'any 2012), qui ha compartit la seva experiència emprenedora i de relació amb els inversors.

Un fòrum que aglutina esforços i ofereix una plataforma única i potent.

És el primer cop que la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Reus i ACCIÓ -l’Agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya- convoquen de manera conjunta aquest esdeveniment, que té el seu origen en dues iniciatives anteriors destinades a posar en contacte fons de finançament i projectes emprenedors: el Fòrum d’Inversió dipta.cat impulsat per la Diputació de Tarragona i el Fòrum d’Inversió Tarragona Reus promogut pels ajuntaments d’aquestes dues ciutats. La suma d’esforços i la confluència en un únic esdeveniment ha permès oferir ara un punt de trobada més potent entre noves oportunitats de negoci i potencials inversors.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies