Tarragona Empresarial al Twitter 21/05/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


Una quarta part dels empresaris del Camp de Tarragona creuen que la situació econòmica al territori és bona o molt bona
T.E.
28/09/2016

Un 24% dels empresaris del Camp de Tarragona valora com a “bona” o “molt bona” la situació econòmica de la seva comarca i un 55% creu que en el futur millorarà encara més. Aquest és un dels resultats de l’enquesta de competitivitat comarcal que s’inclou dins de les conclusions de les Jornades Comarcals Empresa i Territori a les comarques del Cap de Tarragona, que aquest matí s’ha presentat al Palau de la Diputació de Tarragona.

L’enquesta, elaborada pel grup CERES, posa de relleu les principals mancances detectades en l’àmbit econòmic, com la falta d’infraestructures de transport, la destrucció de llocs de treball o l’absència d’un projecte territorial fort que aglutini els interessos de tots els representants del món empresarial.

En canvi, es detecten com a punts forts de la demarcació el turisme, la situació geogràfica o la indústria agroalimentària. D'altra banda, entre els factors que limiten la competitivitat de l'empresa hi trobem la debilitat de la demanda, l'augment de la competència o l'escassetat de mà d'obra especialitzada. Davant d'aquestes debilitats es plantegen com a principals reptes empresarials: la innovació, la diferenciació de la competència o l'obertura a nous mercats.

Tal com determina l'informe elaborat a partir de les jornades, elaborat per la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, l'augment de la competitivitat empresarial a la demarcació depèn també de la qualificació dels recursos humans, impulsant una oferta formativa més adaptada a les empreses, i per optimitzar les dotacions d'espais empresarials.

Entre altres mesures que han d'afavorir el desenvolupament i la competitivitat hi trobem l'impuls de polítiques integrades d’atracció de negocis o l'augment dels mercats i de l'activitat empresarial.

Exposició de dades globals després d’escoltar l’opinió de més de 200 empresaris del territori
La presentació de les dades que s’ha dut a terme aquest dimecres al matí arriba després d’una sèrie de trobades amb els representants del món empresarial del conjunt del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, que fa dies van acollir a Tortosa la presentació dels resultats de l’estudi que fan referència a aquest territori.

Les jornades s'han articulat en un seguit de sessions tècniques arreu de la demarcació que han servit per estudiar el teixit empresarial del territori i elaborar una diagnosi comarcal i comparativa entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Fruit d'aquestes reunions d'estudi, que han comptat amb la participació de 200 empresaris, s'ha elaborat un informe amb l’objectiu de definir actuacions que contribueixin al desenvolupament econòmic i empresarial.

De cara al futur, els responsables de l’estudi han apuntat a la necessitat de fer arribar les reivindicacions del territori a qui pertoqui i fer un seguiment acurat de les actuacions que es duguin a terme per tal de resoldre els principals esculls assenyalats pel territori. En els pròxims dies també es duran a terme les presentacions comarca a comarca, que assenyalant les característiques pròpies i diferencials de cada territori.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies