Tarragona Empresarial al Twitter 21/05/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


El rànquing “Times Higher Education” situa la URV entre les 500 primeres universitats del món
T.E.
22/09/2016

En la darrera edició del rànquing que s’ha presentat la nit de dimecres, 21 de setembre, la URV s’ha tornat a situar entre les 500 millors universitats del món. El “THE World University Rankings” aplica estàndards en les missions principals d’una universitat global d’investigació i s’elabora a partir de la combinació de tretze indicadors corresponents a cinc gran àrees, ponderades de la manera següent: docència (30%), recerca (30%), citacions (30%), internacionalització (7.5%) i transferència (2.5%). Aquests indicadors permeten fer la comparativa de més d’un miler d’universitats d’arreu del món, 980 de les quals passen a formar part del rànquing.

La millor posició de la URV es troba en les citacions, l’impacte de les publicacions dels investigadors, en què ha obtingut 72,1 punts. Aquí, s’examinen la influència de les investigacions calculant les vegades treball publicat d’una universitat és citat pels altres investigadors, a nivell mundial. En totes les cinc grans àrees la Universitat millora la puntuació si es compara amb els resultats de l’any passat.

La Universitat se situa en el setè lloc de les 27 universitats de l’Estat que hi apareixen, a la mateixa posició que la Universitat Politècnica de Catalunya. Les dues es troben entre les posicions 401-500 del món, ja que el “THE World University Rankings” no distingeix les posicions de les 100 universitats que se situen en aquest rang. Tres universitats catalanes encapçalen la llista de les millors universitats de l’Estat: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona.

L’edició 2016-2017 del rànquing mostra el domini, principalment, de les universitats nord-americanes i britàniques. Les cinc primeres posicions del món les ocupen Oxford, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia, Stanford, Cambridge i el MIT. El responsable d’aquest rànquing, Phil Bates, ha destacat durant la presentació que cal estar atents a l’ascens d’ Àsia.

El passat mes d’abril el rànquing 150 under 50, que elabora la mateixa revista “Times Higher Education”, va situar la URV en 83a posició en la llista de les 150 millors universitats del món de menys de cinquanta anys d’antiguitat, un rànquing que es publica amb l’objectiu d’evidenciar que és possible demostrar l’excel·lència en un període de temps relativament curt.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies