Tarragona Empresarial al Twitter 21/05/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Actualitat


El president de l'AEQT xifra en 30 milions d'euros les inversions perdudes sense el Corredor Mediterrani
T.E.
22/09/2016

Josep Francesc Font, el nou president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), xifra en 30 milions d'euros les inversions que s'haurien destinat al territori si ja existís el Corredor Mediterrani. J.Font (màxim responsable de Repsol Tarragona), lamenta no disposar d'una infraestructura ferroviària competitiva que faciliti l'atracció d'inversió. Tanmateix, valora positivament la cimera de dilluns a València per intentar desbloquejar la situació, ja que considera que "és molt important que els territoris estiguin units en aquestes qüestions que afecten molt els seus sectors econòmics” per reclamar solucions al govern central.

La competivitat, la seguretat i la reducció del preu de l'energia, són una prioritat per les plantes del clúster tarragoní. Aquesta competivitat pot arribar a través d'una bona infraestructura ferroviària, que abaratiria les exportacions cap a Europa. A més, J.Font ha subratllat que pretén cercar més complicitats (establir una massa crítica) per exigir un preu més competitiu de l'energia i aconseguir una millor ordenació del territori. Font considera que la reordenació del territori ha de tenir en compte els sectors industrial, agrícola i turístic, per tal que cap dels tres surti perjudicat.

Una demanda que ve de lluny
Font, que va ser nomenat el 19 de juliol com a president de l’AEQT, en substitució de Kepa Díaz de Mendibil (de l’empresa Dow Chemical), va lamentar que aquesta infraestructura continuï pendent després de molts anys de reclamar-la i de proposar alternatives. “Vam demanar el tercer fil com una solució provisional mentre no arribava el corredor mediterrani, però no tenim ni una opció ni l’altra. "La nostra feina és que les empreses del territori siguin més competitives, si no ho aconseguim correm més riscos", ha conclòs Font.

Deslocalitzacions
Pel que fa a les deslocalitzacions, com per exemple l'anunciada per Covestro, el president de l'AEQT creu que no n'hi haurà més. No obstant, ha subratllat que per evitar-les cal que el Camp de Tarragona sigui molt més atractiu per a les empreses; "Si ho aconseguim, no hi haurà més tancaments, però si no ens en sortim correm el risc que les empreses facin ajustos”.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies