Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Vicent Pallarés, director de l’Aeroport de Reus
‘En aquests durs moments és de gran importància la creació d'estratègies per a la potenciació de l'Aeroport’

ED
04/12/2015

1. Quina previsió té l’aeroport en número de passatgers que hauran passat per les seves instal·lacions el 2015 i la seva valoració respecte al 2014?
La crisis del últims anys juntament amb la retirada de la base de Ryanair al 2011, han fet baixar les xifres de trànsit del nostre aeroport (850.000 passatgers al 2014), tot i així, el resultat durant 2015 serà lleument superior a les previsions de principis d'any.

Tot i el descens de trànsit, hi ha paràmetres qualitatius en les nostres xifres que són de veritable significació en aquests moments. En primer lloc el creixement dels factors d’ocupació de les diferents companyies, el que representa un element significatiu per a la pròpia consolidació de les rutes, especialment en els vols regulars i de baix cost. En segon lloc, l’aposta de la tour operació rusa per segon any consecutiu en operar a les nostres instal·lacions. En tercer lloc, l’aposta ferma de creixement de la companyia JET2.COM per la Costa Daurada; i finalment, la consolidació i, fins hi tot, creixement de la tradicional operativa de la tour operació britànica. També es molt ressenyable i qualitativament de veritable importància les polítiques de les companyies mencionades en ampliar la seva temporada d´ operació, el que fa créixer la temporada en certa mesura.

En tot cas, ja de cara a la propera temporada d'estiu, Ryanair ja ha anunciat 3 noves rutes addicionals respecte a 2015, amb la qual cosa creiem tornar a comptar amb un creixement significatiu d'aquesta companyia i d´alguna altra aposta en la línea del creixement per part de JET2.COM, que també han fet públic.

2. El fet de ser un aeroport eminentment turístic fa que el nombre de vols depengui bàsicament de la feina feta amb turoperadors i companyies low cost.
Efectivament, el gruix del tràfic de l’Aeroport de Reus està compost pels vols xàrters i els regulars de baix cost, però d’altra banda, comptem amb una important operativa en relació als vols privats i d’escola, gràcies a la proximitat de dues fortaleses per a nosaltres com són l’escola de pilots (CESDA) i el Reial Aeroclub de Reus. També comptem amb una sèrie de serveis públics i operatius que vetllen durant tot l’any pel nostre territori i la nostra ciutadania com són la Base del Helicòpter de Salvament Marítim, la Base dels Serveis Contra incendis durant tot l’estiu i els serveis aeris de les forces i cossos de seguretat.

L'Aeroport de Reus compta amb unes instal·lacions amb capacitat i preus competitius que permeten una operació eficient per a les companyies aèries. En aquest sentit, està preparat per gestionar les companyies aèries que tinguin interès a operar-hi d'acord a les seves estratègies i polítiques comercials, ja siguin operant vols regulars o xàrter.

El mercat és qui posa i mou avions i turistes i en aquest sentit la nostra tasca passa per buscar elements desestacionalitzadors que generin demanda turística a la temporada d’hivern i de ben segur que en paral·lel s’incrementarà l’operativa a l’aeroport.

3. En els últims anys AENA ha fet una forta inversió a l’aeroport, apostant en moments de bonança econòmica i de creixement del tràfic.
Aena, com a responsable de l’Aeroport de Reus, té l’obligació de disposar d’una infraestructura que permeti una operació eficient i segura, amb la màxima qualitat de cara a usuaris, acompanyants i clients. Precisament, aquestes inversions són les que ens permeten estar preparats per atendre qualsevol nova oportunitat que pugui sorgir. La capacitat en una aeroport és un dels valors més importants que pot tenir.

4. Quina valoració fa de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus com a element captador de noves companyies o turoperadors?
És imprescindible la col·laboració entre les institucions del territori per promocionar un aeroport, ja que hem de tenir en compte que la demanda de passatgers està directament influïda per l'atractiu que suposa el destí on s'ubica. L’aeroport és el portal d’entrada a la Costa Daurada. En aquest sentit, a nivell local i des de fa ja més d'una dècada, comptem amb la Taula Estratègica, un òrgan que formen les principals institucions del Territori i que compta amb l'assessorament de l'Aeroport de Reus, el qual treballa per a la promoció i el desenvolupament de l'Aeroport i de la Costa Daurada com a objectiu estratègic comú.

Des de la pròpia Mesa s'estableixen les estratègies i principals objectius, i de manera conjunta s'estableixen i defineixen palanques de suport i col·laboració institucional de cara a la recerca de noves companyies, tour operadors i potenciació de la destinació. En aquests durs moments és de gran importància la creació d'estratègies conjuntes amb les institucions i agents socioeconòmics de la destinació per a la potenciació de l'aeroport i la generació de noves rutes que el que fa, en definitiva, és fer créixer el nostre destí, la Costa Daurada.

5. Barcelona, Girona i potser en un futur Castelló. Una competència amb la qual hem de comptar…
És evident que la proximitat entre aeroports fa que el mercat es reparteixi, i la competència entre destinacions augmenti, tot i això, la nostra feina és potenciar la nostra infraestructura i especialment la nostra destinació, la Costa Daurada.

L'Aeroport de Reus compta amb unes instal·lacions amb capacitat i preus competitius que permeten una operació eficient per a les companyies aèries. Com deia, està preparat per gestionar les companyies aèries que tinguin interès a operar-hi d'acord a les seves estratègies i polítiques comercials, ja siguin operant vols regulars o xàrter.

És imprescindible la col·laboració entre les institucions del territori per promocionar-lo, ja que hem de tenir en compte que la demanda de passatgers a un aeroport està directament influïda per l'atractiu que suposa el destí.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies