Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Joan Josep Marlàs, diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació, de la Diputació de Tarragona
‘La qualitat dels projectes presentats als Premis Emprèn ha anat creixent exponencialment any rere any’

ED
26/11/2015

1.En aquesta tercera edició sembla que els Premis Emprèn estan consolidant una trajectòria en ascens.
Un total de 65 projectes opten als guardons que premien la cultura emprenedora i l’autoocupació. Enguany han participat 113 persones que han presentat propostes empresarials d’arreu del territori.

2.Quines són les categories i quantes propostes s’han presentat?
Emprèn en femení 12, Emprèn jove 16, Emprèn al món rural 5, Emprèn socialment 6, Emprèn i sorprèn 20, Emprèn i consolida 1 i, finalment, Reemprèn 5.

3.Els premis van més enllà d’un reconeixement concret, acompanyant els projectes durant el seu procés d’implementació.
La Diputació de Tarragona continuarà donant suport a tots els participants en la seva trajectòria emprenedora amb el conjunt d’actuacions del servei d’emprenedoria com l’assessorament, la formació, l’organització de sessions de networking, la consolidació empresarial i el seguiment dels participants del II Fòrum d’Inversió dipta.cat.

4.Què destacaria de l’edició d’enguany?
La qualitat dels projectes presentats ha anat creixent exponencialment any rere any. Projectes provinents de sectors tradicionals com els agroalimentaris o la indústria, el comerç i els serveis, comparteixen espai amb altres sectors de nova creació, com les TIC i l’e-commerce. Projectes de valor pel territori, generadors i dinamitzadors de nous àmbits econòmics i socials, arreu de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre

5.I també tenim el Fòrum d’Inversió dipta.cat.
La Diputació ofereix, amb la recerca de formats alternatius de finançament, la complementarietat que requereix l’acció emprenedora. Aquest treball d’especialització i aprofundiment del coneixement tècnic d’inversors/es s’afegeix a les actuacions de suport a l’emprenedoria que es realitzen en col•laboració amb l’activitat econòmica local, com els Premis Emprèn dipta.cat i el conjunt d’accions d’informació, assessorament, acompanyament i captació adreçades a les persones emprenedores.

La sessió va permetre que 8 emprenedors/ores de la demarcació de Tarragona presentessin públicament en format speech de 10 minuts el seu projecte empresarial, davant de l’auditori, punt de trobada d’empreses, emprenedors, projectes i inversors/es

L’objectiu d’aquesta sessió va ser doble: En primer lloc, estimular la capacitat innovadora i emprenedora de la demarcació de Tarragona. En segon lloc, establir contactes per facilitar finançament per a projectes empresarials (per exemple, amb la captació de socis/es per a les diferents iniciatives empresarials).

Aquesta connexió entre ambdós sectors (emprenedors i emprenedores i inversors i inversores) ha permès el creixement o la consolidació d’alguns projectes i la creació de noves oportunitats de negoci al territori.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies