Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Benet Presas, regidor de Turisme de Salou
‘L’aposta de Salou s’ha focalitzat en el turisme familiar i el turisme esportiu, sense oblidar l’oci’

ED
24/11/2015

Quin volum de turistes calcula que haurà fet estada a Salou aquest any?
Segons les dades que ens ha facilitat l’Observatori Turístic de la Costa Daurada des del mes de gener i fins a l’octubre del 2015 un total de 1.646.300 turistes han fet estada a Salou; convertint-se aquesta dada en quasi 7 milions de pernoctacions (6.816.220).

La disminució del turisme rus ha pogut ser compensada amb altres emissors?
L’evolució del mercat rus ha estat molt important en els darrers nou anys amb puntes de més d’1,3 milions de pernoctacions (assolides l’any 2013) i amb uns creixements espectaculars que per factors de conjuntura econòmica i política s’han vist reduïts aquest 2015. Ara bé, aquesta tendència a la baixa amb el turisme de l’Est s’ha vist compensada en part per l’increment d’altres mercats com el britànic i el francès, a més d’una demanda del mercat espanyol superior a la d’altres anys que ha compensat, en part, la davallada del rus. Des del Patronat de Turisme hem estat capaços de reaccionar amb campanyes que han funcionat força bé.

Salou és segurament un dels millors exemples de turisme familiar.
Davant d’un panorama en el que Salou oferia al visitant tots els ingredients per gaudir d’unes vacances en família, l’any 2003 l’Agència Catalana de Turisme va atorgar a la nostra destinació el primer segell a Catalunya de Destinació de Turisme Familiar. Aquesta certificació es va convertir en un compromís de qualitat i atenció especialitzada envers les famílies. De fet, Salou pot presumir de comptar amb una bona oferta d’entreteniment i oci; d’allotjaments i restaurants certificats; amb un recurs principal de la destinació com les platges, passejos, zones comercials i, en el nostre cas, PortAventura constitueix un atractiu prou important com per convertir-se en un reclam per al turisme familiar per si sol.

Segons l’estudi de l’Observatori Turístic de la Costa Daurada pel que fa al Turisme Familiar, un 32,9% dels turistes de Salou són famílies amb nens, mentre que el restant 67,1% dels turistes està acompanyat o bé per familiars adults, grups d’amics adults, grups sèniors, empreses i escolars. A més, prop d’un 70% dels turistes que s’han allotjat durant l’any 2014 a Salou han repetit la seva estada.

En aquest sentit, Saloufest ha passat a la història?
Saloufest no ha esta mai un model turístic per a Salou; sinó que estem davant d’un producte comercial particular d’un operador turístic. L’aposta de Salou s’ha focalitzat i es segueix centrant en el turisme familiar i també el turisme esportiu,... sense oblidar el turisme interessat per l’oci. A més, aquesta estada representa un percentatge molt baix respecte del volum global de visitants i pernoctacions al municipi.

Com a capital de la Costa Daurada, Salou no tardarà a aconseguir que la temporada duri tot l’any…
Des del Patronat de Turisme fa temps que es treballa en paral·lel en diferents projectes i de manera transversal amb altres departaments de l’Ajuntament per allargar al màxim la temporada turística. Col·laborem amb IMSERSO per la planificació de visites a la destinació i preus especials per a serveis turístics (Trenet Turístics,...) als mesos de octubre, novembre, febrer, març, abril i maig; essent presents en projectes com l’Europe Senior Tourism; un projecte pioner a nivell internacional. Un programa de viatges, impulsat per la Secretaria de Estado de Turismo i SEGITTUR, dirigit als sèniors europeus a partir de 55 anys que volen gaudir d’unes vacances actives compartint experiències. A més de gestionar grans esdeveniments com la cursa Challenge Salou (abril-maig), Rally RACC (octubre), Rally Legend (novembre), Balls de Saló (desembre),...
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies