Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Miriam Munté, Responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mont-roig
‘Volem desenvolupar la creació d’un ampli sector industrial aprofitant uns terrenys propers a l’autovia A7’

ED
31/10/2014

1. Pot resumir-nos les activitats destacades de l’economia local?
El municipi de Mont-roig del Camp té una extensió de més de 63 km2 dividits en dos principals nuclis de població, Mont-roig i Miami, i una vintena d’urbanitzacions repartides per tot el terme municipal. Això fa que l’activitat econòmica del municipi hagi tingut dos pols molt marcats i diferenciats, per una banda el camp, dedicat bàsica i tradicionalment a l’agricultura alimentària, i per l’altre el turisme i el sector serveis, més propi de les zones costaneres.

2.En quines línies està treballant l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament?
Les nostres línies fonamentals estan definides en el Pla d’Acció 2014 de l’Àrea de Promoció Econòmica. Aquest Pla divideix la nostra tasca en tres grans branques: el desenvolupament local, la indústria i el comerç. A més, en l’actualitat, i degut a la situació socioeconòmica que estem travessant, estem treballant molt activament en temes relacionats amb la desocupació i la formació dels desocupats. L’Ajuntament disposa d’una Borsa de Treball Municipal, un servei que facilita el contacte entre les persones que cerquen feina i les empreses que necessiten recursos humans. A més també disposem del Club de Feina, un espai adreçat a les persones que busquen feina, on es posa al seu abast tot un seguit d’eines i recursos per poder facilitar-los la recerca activa. Podem citar moltes accions que duem a terme relacionades amb els eixos que hem comentat abans, com l’organització de la Fira Multisectorial, la Jornada Tècnica de Desenvolupament Econòmic, la creació i certificació d’un segell de “Producte Local de Qualitat”, la col·laboració amb la Festa de l’Oli Nou i altres...
Enguany a nivell empresarial podem destacar la creació d’unes ajudes per impulsar la creació i la millora de les empreses i comerços del municipi, per les quals es plantegen dues línies d’ajuda principals, una per a nous emprenedors i una per la millora d’empreses ja existents. El comerç està sempre present en l’orientació de les accions del departament, i donem suport tant directament als comerciants, com a través de les associacions que els agrupen per la realització de diferents campanyes i actuacions. Algunes en les que treballem serien; La campanya comercial “Compra i Guanya”, la campanya nadalenca “Fem Nadal”, entre d’altres. Sempre instem donar suport i generar activitat per tal de fomentar i promocionar al màxim el comerç local.

3.El poble i el seu entorn tenen suficient atractiu com pol d’atracció per les empreses.
Clarament sí, el problema és que la situació actual no ajuda a desenvolupar projectes empresarials. Tot i això, hem de destacar que hi ha futurs projectes molt interessants pel municipi, i que des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp es dóna ple suport i facilitats a les empreses que es vulguin instal·lar al nostre poble. A més, des de l’Ajuntament es vol potenciar i desenvolupar la creació d’un ampli sector industrial de dinamització econòmica aprofitant uns terrenys propers a la sortida de l’autovia A7. D’aquesta manera es diversificaria l’activitat econòmica local.

4. La crisi ha afectat pràcticament tots els sectors, però potser el turisme ha estat menys ‘tocat’?
Com diu la pregunta, el turisme ha estat el sector menys “tocat” però els empresaris del municipi també han notat la crisi d’una manera o altra, ja que tot el municipi es veu afavorit directa o indirectament pel sector turístic, atès que els turistes es mouen internament. Al municipi hi predomina l’allotjament en apartaments turístics de lloguer, tot i que també hi ha moltes cases o apartaments de segona residència. Menció a banda serien els 6 càmpings existents, que ocupen una gran parcel.la dins l’oferta d’allotjaments turístics del municipi, i que any rere any aconsegueixen els màxim guardons i reconeixements internacionals per la seva qualitat. Esperem i desitgem que un cop passat el moment de forta davallada econòmica es reactivin propostes molt interessants com el càmping de Les Arts o l’hotel del Bonmont.

5. Vostès disposen d’un atractiu per explotar internacionalment. Em refereixo al tema Miró.
No podem parlar de Mont-roig sense esmentar Joan Miró. Vingut per primera vegada l’any 1911, aquí va trobar la passió per la pintura: “Tot el que sé ho he après a Mont-roig”, deia Joan Miró. El Centre Miró, instal·lat a l’Església Vella, repassa aquesta relació entre l’artista i el poble que el va acollir durant 65 anys i exposa, etnogràficament, el Mont-roig que Miró es va trobar a principis del segle passat. Actualment l’Ajuntament forma part de la Fundació Mas Miró, i esperem que en els propers mesos hi hagi notícies importants que facin realitat un projecte que ens posaria a primera línia en quan a oferta cultural.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies