Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


José Luis Jiménez Lasheras, President de la Comissió de Territori de l'AEQT
‘El Corredor del Mediterrani i la culminació de l’A-27 són dues prioritats’

T.E.
19/04/2017

1. Què és la Comissió de Territori de l’AEQT?
La Comissió de Territori és el grup de treball intern que reuneix els tècnics especialistes en matèria d’urbanisme i infraestructures de les empreses associades. Busquem els reptes comuns i hi proposem solucions comunes. Les comissions de treball de l’AEQT són un punt de trobada on les empreses del sector creem sinergies en benefici del bé comú.

2. En aquests moments, quins serien els principals fronts de treball de la Comissió.
El Corredor del Mediterrani i la culminació de l’A-27 són dues de les prioritats que té el sector actualment i, per tant, són dos fronts importants sobre els quals treballa la Comissió de Territori. Es tracta d’elements que no depenen de nosaltres però que influeixen directament sobre la competitivitat de les empreses en aquest territori, i no només de les companyies dels sectors químic i petroquímic. Són infraestructures necessàries pel territori, en general.

3. Es percep a la Comissió un excés d’entrebancs administratius en temes relacionats amb l’urbanisme i les infraestructures?
A tots ens agradaria disposar de sistemes més eficients, administrativament parlant, però sabem que es treballa amb la voluntat de fer-los cada dia més àgils. Tenim una relació fluïda amb les administracions i amb la resta d’agents socials de l’entorn. Treballem per disposar d’un millor sistema d’infraestructures i conviure amb els nostres veïns amb harmonia. I això s’aconsegueix parlant molt, amb diàleg constant amb tots els agents implicats.

4. La indústria química no tindria, ara per ara, problemes d’espai per ubicar noves empreses al clúster local…
No, aquest no és un problema. Quan vam crear el Clúster ChemMed Tarragona ja vam anunciar 350 hectàrees disponibles que a dia d’avui són propietat de la Indústria Química o del Port de Tarragona. Es poden acollir inversions amb garanties d’espai per a créixer, els reptes a solucionar són altres.

5. Però tenim la ja eterna reclamació de les infraestructures necessàries per al futur del sector.
Exacte. Com he dit abans seguim treballant per tal que el Corredor del Mediterrani sigui una realitat o per disposar de la culminació de l’A-27, amb el túnel del Coll de Lilla inclòs, que ens permeti connectar millor amb el mercat interior i l’exterior.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies