Tarragona Empresarial al Twitter 18/06/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Eduard Vicente, Director Fira de Reus
''Els fruits de la feina de captació que ara iniciem es veuran a mig o llarg termini''

ED
25/04/2012

1 .Com a nou director de Fira de Reus, pot resumir-nos els objectius que es proposa en aquesta nova etapa?
Estem treballant sobre 3 línies de negoci molt definides. En primer lloc estem treballant la revisió i millora de les fires existents, alhora que valorant la implementació de nous certàmens vinculats als temps i les tendències actuals. D’altra banda, estem potenciant la captació de congressos per tal de treure el màxim profit a les noves instal·lacions. Finalment, volem potenciar altres activitats complementàries, com espectacles i concerts, destinades a dotar d’activitat l’auditori Antoni Gaudi.

2. Hi ha molta feina a fer en la captació de congressos? És un mercat que encara té marge de creixement?
El sector congressual és molt competitiu. Actualment hi ha una gran oferta d’espais per acollir congressos i convencions, no només palaus de congressos sino també hotels i altres espais polivalents. El sector segueix actiu, tot i que la durada i la despesa dels congressos s’ha vist reduïda en els darrers anys. Els fruits de la feina de captació que ara iniciem es veuran a mig o llarg termini donat que la presentació de candidatures per a congressos de certa envergadura es fa amb 2 i 3 anys d’antelació. En paral·lel, durant aquest període anirem treballant en la celebració d’altres esdeveniments de menor format com jornades i convencions.

3. El mercat firal està molt saturat. Fins i tot a les nostres comarques tenim un grapat de palaus firals que poden oferir una oferta molt semblant…
Amb més de 70 anys d’experiència, Reus exerceix una capitalitat firal al nostre territori indiscutible. Ara hem de treballar per aconseguir ser també un referent en el món congressual gràcies als atributs del nou edifici, de la ciutat i del seu entorn.
La competència no té perquè ser dolenta si és de qualitat. Els centres de convencions de Tarragona, Salou i PortAventura complementen molt bé la nostra oferta i, fins i tot, poden ser aliats nostres alhora de captar grans esdeveniments en benefici del territori.

4. Creu que les noves instal.lacions de la Fira de Reus són prou conegudes fins i tot per les empreses locals?
Òbviament les noves instal·lacions es troben en fase de llançament i per tant es tracta de potenciar les accions comercials, els esdeveniments i les relacions públiques per tal d’arribar al major nombre possible de clients potencials. Efectivament, hem de comencar per donar a conèixer el potencial dels nostres espais entre els empresaris i professionals locals qui alhora poden ser els principals prescriptors i usuaris.

5. Des de la seva perspectiva, veu diferències entre la realitat empresarial de Reus i Tarragona?
Reus i Tarragona tenen realitats i sectors empresarials diferents. Nosaltres volem anar de la mà dels sectors de referència de la ciutat: alimentació, nutrició, tecnologia, medicina i, conjuntament amb ells, treballar la captació i la creació d’esdeveniments de referència que ajudin a la projecció de la ciutat i dels seu teixit empresarial.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies