Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Adam Tomàs, Alcalde d'Amposta i responsable de la regidoria d´Empresa i Promoció Econòmica
'La nostra feina és treballar per a les persones, tots els recursos són benvinguts'

T.E.
06/10/2016

1.-En quines línies està treballant l'àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament?

L’àrea gira entorn a dues línies generals: la vinculada a programes i accions de formació i ocupació, adreçats a les persones aturades, que desenvolupa Polítiques Actives d’Ocupació. I l’adreçada a empreses i emprenedors interessats en crear o millorar el seu negoci. Amposta treballa segons els diferents col·lectius i necessitats específiques de les persones i de les empreses.

Però no només la de Promoció Econòmica, sinó totes les regidories tenen la directriu que, en fer qualsevol activitat a la ciutat, aquesta sigui estructurada de manera que generi una atracció cap de gent de fora, ja sigui del territori com del país o estrangers. Turisme, Festes, Cultura, Comerç, Esports, Mitjans de Comunicació, Participació Ciutadana,... treballen de forma coordinada per tal que així siga.

Food Trucks, Festa del Mercat, Festes Majors, DeltaChamber Music festival, les activitats esportives, per citar-ne només unes quantes, són activitats que no poden ser endogàmiques i les aprofitem per tal que cada euro que invertim reverteixi sobre l’activitat econòmica de la ciutat.


2.-Quins resultats tenen els plans d'ocupació?

Excepcional. L’Ajuntament treballa amb plans d’ocupació de la Generalitat de Catalunya i amb plans propis que acaben fent que molta gent pugui treballar alguns mesos a l’any. En aquests moments, gràcies a la formació i acompanyament que es fa des de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, les dades comencen a ser esperançadores.

Els plans serveixen per ajudar molta gent a passar una situació complicada mentre milloren les perspectives. La decisió de fer els plans d’ocupació propis va ser un encert, ja que preferim donar un mes de feina a les persones en risc d’exclusió que no donar un ajut alimentari o d’urgència social. Psicològicament, els usuaris agraeixen poder guanyar un sou i sentir-se útils.

3.-El programa 'Fem ocupació per joves' està tenint els resultats esperats?

Sí. Lligat a un altre programa, el de Joves per l’Ocupació en què aconseguim que joves acabin els seus estudis, el programa de Fem Ocupació ens permet donar continuïtat al projecte laboral d’aquest jovent inserint-los en empreses que, a més, veuen com el sou dels treballadors que agafen està subvencionat.
Aquest darrer any, les empreses que han contractat joves dels dos programes, s’han beneficiat en gairebé 120.000€ en ajuts a la contractació, per a l’exercici actual la xifra augmentarà.

Molts d’ells acaben sent contractats indefinidament per aquestes empreses a les que els derivem. És un gran programa que vincula la feina i la formació i que continuarem demanant.

4.-Quins atractius ofereix Amposta per afavorir la inversió?

En aquests moments tenim terrenys industrials (pocs) a disposició d’empreses que es vulguin implantar a la nostra ciutat, a preu assequible, sempre vinculat a la creació d’una empresa i de llocs de treball. Tenim bonificacions a les llicencies d’obres i activitats per a noves implantacions i vinculats a la creació de llocs de treball i ara estem treballant en uns incentius a la contractació per empreses que contractin treballadors de la ciutat.


5.-Quines accions tenen previstes pel proper 2017?

Tenim moltes obres de millora de la xarxa urbana (llum, aigua, clavegueres, carrers, camins....) que volem que ajudin els empresaris locals.

Crearem subvencions per a la rehabilitació d'habitatges al casc antic i al barri del Grau per afavorir l’activitat del sector de la construcció i volem crear un parc d'habitatge pública rehabilitant immobles en mans d’entitats bancàries per crear lloguer barat per a gent jove i amb pocs recursos.

Ens acollim novament a tots els programes de formació i d’ocupació: Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació per als Joves, Treball i Formació per a majors de 45 anys i per a perceptors de PIRMI, el nou programa de Treball i Formació per a joves fins a 30 anys titulats superiors inscrits a la Garantia Juvenil, i evidentment tornarem a treure els Plans Socials d’Ocupació propis que fan que unes 40 persones puguin treballar algun mes a l’any.

L’Ajuntament d’Amposta està obert a totes les convocatòries de nous programes que aniran sortint al llarg de l’any que ajudin a la millora de les competències i situació ocupacional de les persones que ho necessiten. Molts els gestionem directament, però d’altres els realitzem amb convenis amb altres entitats del territori, per exemple amb el Consell Comarcal. La nostra feina és treballar per a les persones, tots els recursos són benvinguts.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies