Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Fabián Escudé, Gerent de la 9ºFira Marítima de la Costa Daurada
‘La Fira Marítima vol ser una gran plataforma comercial i, alhora, popularitzar la nàutica’

T.E.
02/05/2016

1. Enguany la Fira Marítima de la Costa Daurada vol créixer en activitats, estands i visitants. Una gran aposta.
És efectivament un dels reptes de la Fira, créixer en volum d'expositors i visitants. Per això hem preparat un programa molt atractiu d'activitats dirigit a un públic molt ampli. És important transmetre al públic general que el sector nàutic és un sector molt dinàmic i amb una oferta de productes i activitats adaptada a cada perfil de consumidor.

2. Quines serien les novetats principals de la 9ª edició de la Fira?
Les principals novetats de la 9ª FMCD seran la gran varietat d'activitats que el visitant podrà descobrir, des de batejos de vela, sortides amb motos d'aigua, activitats de pesca amb canya, activitats de wakeboard, flyboard, paddle Surf, Caiac, etc… També es podran descobrir les últimes novetats de drassanes com Beneteau, Jeanneau, Rodman o Quicksilver.

3.Quin és l’objectiu de la Fira dintre del sector? Posicionar-se com un saló nàutic de referència a Catalunya?
Per al sector nàutic, la Fira Maritima de la Costa Daurada pretén ser una bona plataforma comercial per als expositors en un moment clau de la temporada, en la qual els amants de la nàutica es preparen per a la temporada de primavera i estiu. Però alhora, pretén ser una aposta de futur, contribuint a apropar el mar i les seves activitats a un públic cada vegada més ampli. La Fira Maritima aspira a popularitzar la nàutica i trencar amb la imatge elitista que alguns puguin tenir.

4. Sembla que, lentament, el sector de la nàutica està deixant enrere la crisi.
La crisi ha estat molt dura per al sector nàutic, possiblement sent dels més afectats. Ara sembla que el context econòmic estigui més estabilitzat i ens permeti veure el futur amb més optimisme, encara que amb molta prudència. Perquè el sector nàutic comenci realment a recuperar-se, també és indispensable que les administracions deixin de veure la nàutica com un sector de luxe, doncs és un sector amb molt potencial de creixement i de generació de llocs de treball si des de l'administració es potencia correctament en lloc de castigar-ho contínuament a força d'impostos i taxes, que ens fan ser molt menys competitius que els nostres veïns del Mediterrani.

5.La nàutica no és una activitat del tot popular. Com es pot trencar aquesta falsa imatge elitista?
Les diferents entitats que formem el sector nàutic: drassanes, distribuïdors, clubs nàutics, ports esportius, empreses d'activitats, hem d'unir-nos per poder dur a terme una campanya de comunicació ambiciosa amb aquest objectiu justament, el de popularitzar la náutica, i fent veure al públic general, que gaudir de la nàutica o tenir una embarcació pot ser molt més atractiu del que la gent es creu. Des d’ANEN (Asociación Nacional de Emmpresas Náuticas) s'està treballant en aquesta línia i aviat llançarem la campanya “Embarca't”.
Per això, el paper dels mitjans de comunicació també és fonamental, doncs també contribueix al fet que el públic general percebi el nostre sector d'una manera o una altra, depenent de com ho tracten els mitjans de comunicació, moltes vegades des del desconeixement.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies