Tarragona Empresarial al Twitter 19/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus
''El fi del recurs cameral és una oportunitat i no pas una amenaça''

ED
27/01/2012

1. Quina valoració fa dels actes del 125 aniversari de la corporació que presideix?

Atenent les actuals circumstàncies, volíem fer una celebració austera però que tingués una dimensió social important. I ho hem aconseguit. El resultat final, l’impacte de l’esdeveniment i -de manera molt especial- el suport de les empreses que s’hi van implicar directament ens ha servit per reconèixer el paper de la Cambra com a dinamitzador de l’economia d’aquest territori.

2. Davant de la fi de l'obligatorietat de les quotes, ha arribat l'hora de que les cambres de comerç es reinventin. Quin és el camí que seguirà la de Reus?

Treballar en la mateixa línia que ens ha caracteritzat durant els 125 anys de la nostra trajectòria, atenent les necessitats de les empreses. Aquest segell d’atenció, disponibilitat i eficàcia contrastada és el que oferim a les empreses per fidelitzar-les en aquesta nova etapa.

3. Paradoxalment el fi del recurs cameral pot possibilitar un compromís voluntari de moltes empreses amb el nou model que pugui sortir...

I precisament aquesta realitat és una oportunitat i no pas una amenaça. Una corporació com la nostra no hagués arribat mai als 125 anys de trajectòria si no hagués estat un instrument útil al servei de les empreses. I aquesta evidencia és un referent que ens ha de servir per ratificar aquest compromís tan necessari per seguir endavant.

4. A més les cambres estan obligades per tradició a ser un baluard de la societat civil... O potser aquest paper s’està perdent?

En el cas de la Cambra de Reus és evident que aquest paper no només el mantenim per tradició, sinó també per convicció. I durant aquests últims anys hem donat mostres fefaents d’aquest compromís I dedicació. És un paper que –segur- seguirem jugant durant aquesta nova etapa.

5. Creu que en el futur algunes cambres desapareixeran, o bé mantindran la seva independència però oferint alguns serveis conjuntament.

La Cambra de Reus, amb la seva identitat pròpia, té la continuïtat garantida. Ara bé, és evident que el vincle de relació que sempre ha existit entre el conjunt de Cambres, i molt especialment a Catalunya, pot servir per mancomunar serveis a fi i efecte de buscar una millor optimització dels nostres recursos. És una possibilitat que no s’ha de descartar, ans al contrari.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies