Tarragona Empresarial al Twitter 26/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Cinc Preguntes


Anna López, Regidora Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils
'És fonamental donar suport als emprenedors i al teixit empresarial de Cambrils'

T.E.
21/03/2016

1.-Cap a quina direcció ha de remar l'economia de Cambrils per tal d'ésser competitiva?
L’economia del nostre municipi ha de centrar-se en el foment de l’emprenedoria i l’impuls de nous projectes empresarials. I aquests projectes han de ser un reflex dels nostres potencials com a ciutat.

També la nostra economia ha de tenir els espais per al desenvolupament i el progrés d’aquests projectes nous i de consolidació dels ja existents. Es fonamental la dinamització de polígons, alhora que també són essencials els espais de foment de l’activitat empresarial o de formació en funció de les necessitats del mercat.

2.-Quin paper ha de jugar el polígon de Belianes en el futur de la ciutat?
Tenim una gran responsabilitat i aquesta no és altra que impulsar la millora del polígon industrial-comercial de Belianes. Cal dotar-lo de serveis models i avançats per tal que esdevingui un puntal més de la nostra economia, un espai de generació de llocs de treball i d’ocupació per als cambrilencs i cambrilenques i de foment i promoció de les empreses locals. També estem treballant perquè les activitats que actualment s’hi desenvolupen puguin continuar fent-ho en les millors condicions.

I no només això, també tenim el compromís de promoure les comunicacions necessàries entre Cambrils i els seus polígons industrials amb les grans infraestructures vials.

3.-Quines accions tenen previstes per potenciar la projecció econòmica de Cambrils pel 2016?
Una de les mesures que estem treballant és l’eliminació dels obstacles administratius per tal de permetre la generació i el desenvolupament de projectes empresarials. Creiem que és necessari afavorir l’adaptació de la llei de simplificació administrativa en l’àmbit de les activitats econòmiques promovent l’establiment de la finestreta única.

El foment de l’emprenedoria serà una de les nostres prioritats a través de Cambrils Emprèn. Creiem que és fonamental donar suport als emprenedors i al teixit empresarial, acompanyar-los en els seus processos d’ideació, creixement i consolidació dels nous projectes. En aquesta línia, ja li puc avançar que passarà en el proper Ple Municipal l’aprovació de deu línies d’ajuts que complementen el servei d’assessoria que venim fent ja des de Cambrils Emprèn.

L’impuls de l’allotjament de projectes emprenedors ‘laboratori empresarial’ en règim de cowork/treball compartit es important. En aquest sentit, la Torre del Llimó pot ser doncs un espai que reculli tota aquesta voluntat. Volem que sigui referència al municipi per al teixit productiu i emprenedor, alhora que també servirà per dinamitzar una zona molt important per al nostre municipi com és el Nucli Antic.

En l’àmbit de les Polítiques Actives d’Ocupació col·laborarem en l’establiment de canals de comunicació entre els centres educatius, les empreses i les administracions per tal d’ajustar l’oferta de formació professional a les necessitats locals del mercat de treball.

4.-Quins atractius ofereix Cambrils per a l'atracció de noves inversions?
A Cambrils tenim un gran potencial. Durant molts segles, l’economia productiva del nostre municipi s’ha basat en una agricultura pròspera afavorida per la bona qualitat de la nostra terra i el clima avantatjós que han afavorit tant els cultius de regadiu com de secà. La pesca també ha estat i és un puntual de la nostra economia i és que som l’únic port pesquer del Baix Camp. Combinem l’activitat pesquera tradicional amb l’esportiva i recreativa, una simbiosi perfecta que treu el màxim potencial al nostre litoral.

Som reconeguts com la capital Gastronòmica de la Costa Daurada per la qualitat i la combinació entre tradició i modernitat dels nostres coneguts restaurants, algun d’ells amb Estrella Michelin. La programació dels actes durant tot l’any demostra una enorme sensibilitat per mantenir vives les nostres arrels, amb cites que captiven als visitants com vosaltres però que agermanen més als nostres habitants a través de tradicions que es transmeten de generació en generació. En definitiva, el nostre sector econòmic més potent és el turisme.

5.-De quina manera pot ajudar el turisme a la projecció econòmica de la ciutat?
El Turisme és un dels puntals de l’economia del nostre municipi. Per tant, a més de totes les mesures necessàries que hem esmentat en l’àmbit de la promoció econòmica i l’ocupació, cal que el progrés econòmic de la nostra ciutat també estigui liderat pel Turisme.

De fet, les regidories de Promoció Econòmica i Turisme anem de la mà en molts aspectes. Bona mostra és, per exemple, el fet que elaborem de forma conjunta un calendari gastronòmic que fa poc vam presentar als mitjans de comunicació. Un total d’onze campanyes al llarg dels propers dotze mesos són les protagonistes d’un calendari que pren com a referència productes de temporada, autòctons i de quilòmetre zero com són la galera, les carxofes, el romesco, els fideus rossos... I aquestes onze propostes algunes estan impulsades per la regidoria que encapçalo i altres per la regidoria de Turisme. És important doncs aquesta suma de sinergies entre dues àrees tant importants per al nostre ajuntament i el nostre municipi.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies