Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


El Celler de l'Aspic, la millor cuina del Priorat
FÈLIX LLOVELL
13/01/2016

Toni Bru, oriünd de Cabacés, és un dels restauradors més prestigiosos de les comarques tarragonines. El seu establiment, El Celler de l’Aspic, ubicat al bell mig de Falset, està duent a terme una gran feina gastronòmica, fins al punt que pot ser considerat el millor restaurant de la comarca.

Després del seu pas per Amposta (L’Aspic, 1987-2002), on també va ser tot un referent, es va afincar a la capital del Priorat l’any 2003, en un local adjunt a la cooperativa. El restaurant, que abans era magatzem, va ser redecorat amb un estil modern però conservant tocs originals. Aquí, en Bru juntament amb Ricardo Ortiz, ofereixen una cuina pròpia i interessant, adaptada als productes de temporada de la comarca, km. 0 i uns vins que mereixen una menció especial. Tot i això, l’Ebre, com no podia ser d'una altra manera, també hi és present amb els seus famosos arrossos. En definitiva, ens trobem davant una cuina que prima la qualitat, la cultura del vi i el bon gust es respira en tots els racons del restaurant.

La seva esposa, Rosa Borràs, dirigeix l’ampli i agradable menjador, des del qual es veu la torre de l’Església de la població, a través del gran finestral vidriat. A l’entrada de l'establiment s'hi troben els vins que posteriorment podrem assaborir durant l'àpat. Presidint la sala del menjador hi ha una cambra de vidre on es guarden els millors vins de la casa i, per últim, també disposa d'una sala reservada per a degustacions i menjars privats.

En Toni, sommelier i gran coneixedor dels vins, ha potenciat l'oferta vinícola del restaurant, ja que gaudeix d’un important celler amb unes 500 referències nacionals i estrangeres, tanmateix es recomanen les del Priorat i Montsant. De les especialitats de la casa podem destacar els canelons de rostit al gratén amb salsa de tòfones; cassola d’arròs amb calamars, cloïsses i galeres; llom de bacallà amb espinacs i petits fesols de Riudoms; pollastre de raça Penedès eco cal Sendra rostit amb verdures i vermut de Falset i el jarret de corder rostit al vi ranci, cebetes i patates. Pel que fa els postres, podem destacar el carpaccio de taronja de Xerta amb sorbet de taronja sanguina; milfulles caramel·litzats amb crema de taronja i el pastís coulant de xocolata negra amb zafra i mousse de coco, tots ells fets a la casa.

www.cellerdelaspic.com
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies