Tarragona Empresarial al Twitter 23/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Nou Moderno, guardonat a la categoria de Restaurant als Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015
FÈLIX LLOVELL
13/07/2015

A 93 km. de Tarragona, prop de Gandesa, en l’altiplà de la Terra Alta, entre vinyes, oliveres i un dels majors parcs eòlics del país, arribem a Villalba dels Arcs. Un poble amb racons plens d’història, com el carrer major, el carrer del call, la plaça de l’ajuntament, l’esglèsia parroquial, i d’edificis i carrerons carregats de llegendes i tragèdies des dels templers i hospitalers, fins les malaurades jornades de la Guerra Civil, en concret la Batalla de l’Ebre. Un municipi agrari, on el conreu de la vinya (garnatxa blanca) i les oliveres (empeltre) gairebé mil.lenàries és acurat i meticulós, la qual cosa es tradueix en la singularitat i finesa dels seus vins i olis, amb nombrosos cellers i almassares. Un lloc que aquest dies ha tingut ressò nacional per què el seu Nou Moderno ha obtingut el guardó en la categoria de Restaurants del “Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015” de la Generalitat, que va lliurar a les caves Codorniu, el President Artur Mas.

Hereu de la llarga tradició del Bar-Restaurant Moderno (1967), el Nou Moderno neix el 2011 amb la vocació d'obrir el pot de les essències de la Terra Alta a tots els seus visitants. Fa tres generacions que ens dedican a hostatjar i donar acollida als que volen gaudir dels productes i de l'entorn d’aquesta terra, aportan l’experiència i la sapiència en l’elaboració dels plats clàssics, amb revissions acturalitzades de plats elaborats amb productes autòctons i organitzan tastos i col.laboran amb la D.O., cellers i distribuïdors de forma habitual. El Nou Moderno és un lloc de repòs i de calma, així com en punt de partida de múltiples activitats que es poden desenvolupar en l'entorn gairebé verge que l’envolta. I és el germà petit del Bar Moderno, local inaugurat pels avis Jepo i Roseta, ja fa gairebé 50 anys. La Rosa Vallestí, la néta de la Roseta, juntament amb la Teresa Vandellòs, la seva mare, són les cuineres de nostra casa.

La Teresa aporta l’experiència i la sapiencia en l’elaboració dels plats clàssics de la Terra Alta, exemples en són la truita en suc, la clotxa o el fricancó de vedella, recepta original de la iaia Rosa. La Rosa dóna una suspira d’innovació a la nostra carta, amb revisions actualizades de plats elaborats amb productes autòctons, cuina amb tocs de fusió i menús de tast maridats amb vins de la Terra Alta. Plats divertits i a la vegada honestos i respectuosos amb el producte i el medi en què s’han cultivat. El seu germà, Josep M. té cura de la sala i del celler, amb unes 200 referències. El ví, elements esencial de la cultura i del desenvolupament socioeconòmic de la comarca, també és un producte estrella de la casa. Com a familia d’arrel pagesa defensan la pressència dels vins del poble i de la D.O. que l’empara.

www.noumoderno.com
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies