Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Trobada d’Embarcacions Tradicionals en el marc la Fira Marítima de la Costa Daurada
ED
21/04/2015

Del 10 al 17 de maig de 2015 tindrà lloc a Cambrils la I Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya-III Festa de la Mar organitzada per la Federació per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial i l’Arjau Vela Llatina de Cambrils. Dins dels actes previstos en el programa d’aquest esdeveniment, hi destaca la concentració al municipi d’una cinquantena d’embarcacions provinents d’arreu de Catalunya, País Basc, País Valencià, Múrcia i Catalunya Nord. Cal destacar, entre totes les embarcacions, la presència del pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona que serà visitable també pels escolars a partir del dijous 14 de maig.

A més de les accions a la mar, s’han programat nombroses activitats paral·leles que s’inicien la setmana vinent amb la inauguració d’una sèrie d’exposicions amb la cultura marítima de protagonista. Però el moment fort de la Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya s’inicia al 10 de maig coincidint amb el Concurs de Mestres Romescaires que s’organitza dins de les Jornades del Romesco. A les 13 hores, a la Carpa del Mollet de Rec, Roger Marcet, director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, serà l’encarregat de llegir el pregó inaugural de la Trobada. Tot seguit, tindrà lloc el lliurament de les banderes del Dia Marítim Europeu (20 de maig) per part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana a la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial que celebra el desè aniversari. Per cloure l’acte, al mig del Port de Cambrils, tindrà lloc la hissada conjunta de veles llatines per iniciar un programa extens que finalitzarà el diumenge 17 de maig, a les 20 hores amb el comiat de les embarcacions participants.

Serà una setmana de visites escolars guiades i portes obertes al pailebot Santa Eulàlia, taules rodones, tallers de nusos, animacions musicals, cercaviles festives, accions pictòriques, una trobada d’embarcacions d’autoconstrucció, batejos de vela llatina i una gimcana marinera, entre altres. Cal destacar que el dissabte 16 de maig, serà el més ple d’activitats on,per exemple, s’ha programat a partir de les 18:00h la primera vira-vira comentada a Cambrils, amb les embarcacions tradicionals navegant a prop del moll de Ponent fent maniobres per ser vistes pels curiosos des del passeig superior del moll.

També apuntar que eI diumenge 17 de maig, a les 11:45, al mig del moll i amb una hissada conjunta de veles, s’iniciarà la V Navegada Josep Lluís Savall amb embarcacions de la Trobada encapçalades pel paibelot del 1919 Santa Eulàlia.

Oberta ja l’any passat, serà de nou dijous 14 de maig, a les 10 hores, quan tindrà lloc l’obertura de l’Àrea de Navegació Tradicional de la VIII Fira Marítima de la Costa Daurada que ja comptarà per primera vegada amb embarcacions tradicionals exposades. Aquesta àrea on s’hi programaran activitats, comptarà també amb estands de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim Fluvial, Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i Asociación Sail Training International España.

La festa comptarà amb la col·laboració de diverses entitats locals coordinades des de l’Arjau Vela Llatina de Cambrils i amb el patrocini de l’Ajuntament de Cambrils a través d’Alcaldia, el Patronat de Turisme de Cambrils i la regidoria de Planificació de Ciutat i Cultura.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies