Tarragona Empresarial al Twitter 23/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Lo Mas de Nuri i Casa Nuri, menjars típics del Delta
FÈLIX LLOVELL
30/03/2015

La mare de la Nuri González va ser una persona certament molt admirable, per la seva gran visió de negoci i de futur. Quan pràcticament tot el Delta de l’Ebre, en la seva desembocadura, era desert i no hi havia res més que la barcassa que passava la gent d’un lloc a l’altre del riu, ella va veurà clar les possibilitats turístiques d’aquest bonic territori. I va muntar un xiringuito a la riba, tocant l’aigua. Seria la primera pedra d’un dels complexes turístics gastronòmics més importants del Delta de l’Ebre, que avui en dia compta amb dos importants restaurants, Casa Nuri i Lo Mas de Nuri (aquest darrer inaugurat el 2012), Creuers Delta Ebre, amb 11 vaixells, tenda agroturística, lloguer de bicicletes...

La Nuri González va saber recollir l’il·lusió de la seva mare i continuar la tasca iniciada, a l’any 1973. Actualment compta amb el sopor de les seves filles, els seus gendres i el seu marit. Tota una empresa familiar admirable.

Parlar del Delta és parlar d’arrossars, d’aus, de barraques, de la Casa de Fusta... i, a l’hora de menjar, de Casa Nuri, per la seva bona cuina típica del Delta. Més de 40 anys de història consoliden el restaurant de rústica decoració, situat davant de vaixells “golondrina”, que van la ruta turística del riu en la seva desembocadura.

A un centenar de metres, més enrere, hi ha el restaurant, Lo Mas de Nuri, més petit, elegant i tranquil, oferint la mateixa cuina. Els cuiners d’aquest restaurant són uns mestres de la cuina típica del Delta. Els plats rei són els arrossos (unes 12 varietats), la caldereta de mariscs, el suquet de peix i l’ànec en diferents elaboracions, encara que sembla que la millor és amb l’arròs. Però no podem oblidar els grumols (cloïsses fines del terreny), la mariscada, les angules en temporada, les anques de granota, el xapadillo, el remol al forn, les anguiles amb suc... I a la hora de les postres, la rebosteria feta a la casa i els pastissets típics de la comarca.

www.restaurantnuri.com
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies