Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Escapada a les Jornades gastronòmiques de la Carxofa
FÈLIX LLOVELL
15/01/2015

Estem a punt d’entrar en la temporada de la carxofa i, del 26 de gener al 8 de març, Benicarló desenvoluparà les XX Jornades Gastronòmiques de la Carxofa.

A la vora del Mediterrani, amb una situació privilegiada i unes magnífiques vistes, el Parador de Turisme d’aquesta localitat va ser construït l’any 1934. Fa pocs anys, ha estat completament renovat. Disposa d’unes bones instal·lacions i també cal destacar que compta amb un gran jardí amb palmeres i altres arbres que ocupa 20.000 m2 de superfície. Té 104 habitacions. El menú Carxofa Parador 2015 té un preu de 24 euros i es complementa amb un altre de 37 euros.

El passeig turístic el podem fer a Peñíscola, a només de 10 km. de Benicarló, per gaudir del seu castell i de la platja en la qual es va rodar la pel·lícula del Cid. El Castell Templari-Pontifici de Peníscola, Monument Històric-Artístic Nacional des de 1931, focus d'atracció turística, amb més de 330.000 visitants a l'any, és una fortalesa que ocupa la zona més elevada del penyal sobre el qual se sustenta l'antiga ciutat de Peníscola. Comparteix amb el Vaticà i el Palau dels Papes d'Avinyó, el privilegi d'haver estat Seu Pontifícia, una de les tres que hi ha hagut al llarg de la història. Es va començar a construir en 1294, concloent-se l'obra en 1.307; els seus promotors, els enigmàtics templaris, la van edificar a imatge i semblança dels castells de Terra Santa.
Però l'època més important de les seves més de 700 anys d'existència és, sens dubte aquella en la qual va anar refugi de D. Pedro de Lluna, el Papa Lluna, Benedicto XIII. Per poder entendre bé la personalitat de tan insigne figura, fonamental en la història d'Europa, s'han de recórrer les seves austeres sales els seus sobris patis i els seus adustes torres, tot això envoltat per l'omnipresent mar Mediterrani.

A l’hora de dinar, cal escollir un dels restaurants de Peñíscola i podem recomanar el restaurant Tío Pepe, situat al centre de la població, que inclou un hotel de 2 estrelles.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies