Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Adéu Leman. Tanca una institució en la restauració a Tarragona
FÈLIX LLOVELL
01/10/2014

Adéu al més conegut i històric restaurant, pastisseria i cafeteria de la Rambla de Tarragona, el Leman, que avui, 30 de setembre, tanca. Després de 53 anys, l'1 d'octubre ja no obrirà les seves portes, en les quals han passat durant tants anys el “tot Tarragona”.

Fa 53 anys, en Josep Martí i en Michel Seró van obrir el Leman, en plena Rambla Nova, ben aprop del Balcó del Mediterrani, en el mateix cor de la ciutat. I amb el pas del temps, aquest restaurant, que a la vegada és cafeteria i pastisseria, s'aniria convertint en tota una institució tarragonina i punt de trobada, conegut per quasi tothom. Qui no ha quedat, en un moment determinat, al Leman? Qui no ha dinat o sopat en aquets establiment o no ha pres un cafè o una pasta a la seva terrassa? ...

Fins hi tot té una clientela fixa, habitual, que és adepta al local, el qual mai ha deixat d'estar de moda per a molts, malgrat el pas del temps. Però ultimament les coses no anaven bé des del punt de vista econòmic i s’ha pres la decisió de tancar. Adeu doncs a una cuina autèntica de temporada i mercat. Tarragona per tota una institució.

Recordem per la història que l’any 2010, en Josep i en Michel van plegar, deixant el Leman en mans dels treballadors que des de sempre hi havien treballat, l’Isidre Domenech, Jaume Viñes, Ernesto Garzón, Manuel Regadera i Àngela Reinals. El xef Josep Gil venia oferint plats del dia, com la crema d'avellanes; el salpicó de peix i marics; les endívies brassejades al graten; l'amanida niçoise, l'emperador a l'all i julivert; el llom de lluç amb pebrots del piquillo; l'entrecot al pebre verd... La carta continua amb uns plats fixes, d'amanides, entrants freds, sopes, truites i ous, carns i postres. Finalment s'ofereixen també sandvitxos, plats combinats i reposteria. De tot aixó, l’1 d’octubre ja només en quedarà en record. Adéu Leman.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies