Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Escapada a la Vall D'Aran
FÈLIX LLOVELL
18/08/2014

Dieum els reclams turístiques que hi ha 10 raons per escollir com a lloc de vaçances perl’estiu laVall d’Aran:

La 1ª.- Un entorn privilegiat: amb Baqueira Beret com un dels seus gans aractius. Un esceneri únic, una vall banyada per el riu Garona, rodejada de pics de quasi 3.000 m. D’altitud.

Una activitat deportiva sense fi: Per terra, aigua i aire, amb senderisme, amb més de 300 km. de red de camins. BTT, amb més de 500 km, repartits en 35 rutes por toda la comarca. Per aigua, amb rafting. I per aire, poden accedir a Baqueire Beret ja que els remontes estan obert i anar també al Parc d’aventures Deportur, entre d’altres.

Una rica oferta cultural: una de les mes ricas del Pirineu. , amb una ruta ormànica molt interessant., destacan el Museo de la Vlla d’Aran a Viella.

Una gastronomia única: al igual que el patrimonio cultural, la gastronomia és un valor afagit en la vall. La tradicional olla aranesa, el civet de jabalí, els formatges, embotits i la mel elaborats de forma tradicional són protagonistas d’aquesta gastronomia. Sense oblidar el caviar Nacarii, de Les, encara que el seu preu és una mica prohibitiu.

Gaudir de Baqueira Beret: tan diferent de quan està nevada.

Un ambient familiar: amb ofertes i propostes fetes a mide per les famílies, per aixó la vall d’aran té el Segells de “Turisme familiar”.

Una proposta emocionant: a més de l’oferta lúdica deportiva, hi ha propostes d’emocions intenses com l’Aran park, el parc de visualització faunística de la Vall, amb llops. O els ossos d’Arties.

Una mica de relax: Sentar-se a gaudir d’una panoràmica d’ensomni, lluny dels sorrolls de la ciutat ens pot portar a un paradís terrenal.

9. I la tradició d’un pais de llegendes: amb moltes festes i celebracions tradicionals, romeries, balls, espectàcles, fires de ramaderia. Cada municipio té les seves tradicions ofertes a tothom. Per la gastronomia són molts els restaurants que la ofereixen, però volem recomenar Casa Irene, que des de els seus inicis l’any 1974 (ara fa 40 anys) té el prestigi de ser el millor restaurant de la Vall d’Aran. La cuina autòctona amb influències franceses, que elabora Andreu Vidal, fill d’Irene España, utilitza productes de gran qualitat. El celler té més unes 80 referències.
I Casa Turnay, per assaborir la millor olla aranesa de la Vall, a més d’altres plats de línia tradicional i autóctona. Per l’allotjament, també dispossa la Valls de molts hotels, entre els que destacan els 2 Paradors Nacionals de Turisme, el de Vielha i el d’Arties. Pero si volem estar en un petit hotel enssissador, de tracte familiar, confortable, és un 4 estrelles, Casa Irene, a Arties.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies