Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Giorgio ofereix aquestes setmanes la tòfona blanca, el diamant de la gastronomia
FÈLIX LLOVELL
09/12/2013

Giorgio Serafini, amb el suport de la seva dona, Savine, fa ja 45 anys va deixar la seva terra italiana, junt a l’Adriàtic i va venir al Mediterrani, instalant-se a Calafell. En aquesta població, va obrir en el 1968 el restaurant Giorgio, oferint la millor cuina italiana, artesanal i amb una matèria prima impecable, com la tòfona blanca autèntica, en temporada, que precisament és ara, en els mesos de novembre i desembre.

El tartufo bianco, con se li diu a Itàlia, és un producte molt singular i se’l coneix com el “diamant de la gastronomia”, per els elevadíssims preus de té. La seva cotització es situa entre els 4.000 i els 6.000 euros el kilogram i, de vegades més encara. Per això són pocs els restaurants que ofereixen en l’autèntica tòfona blanca.

Malgrat això, Giorgio sempre elabora en aquesta època de l’any els seus plats deliciosos amb aquest singularísim producte gastronòmic, la tòfona blanca, importada del seu país i més concretament de la seva regió, Péssaro.

Recordem que el seu restaurant, ja fa molts anys, va ser un dels pioners a donar a conèixer a Catalunya aquest “brillant culinari”, i d’aquesta manera, el restaurant Guiorgio, de Calafell, passa a ser en aquestes setmanes prèvies al Nadal, la “catedral del tartufo bianco” .

El restaurant Giorgio, a dues passes de la platja, ocupa un local que és una veritable pinacoteca, amb obres dels millors artistes catalans, que freqüenten l’establiment al igual que molts altres personatges coneguts del mon de la política, les arts, els esports o la cultura... Allí també es realitzen singulars quadres col·lectius, de grans dimensions, que han donat la volta al mon. Degustar les exquisiteses culinàries envoltat de pintures de Rollan i de Castañeda, olorant el perfum de la tòfona blanca és una experiència inoblidable.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies