Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


El celler Clos Galena i la Galeria Anquin's de Reus presenten a Estocolm el projecte 'Art, Vi i Territori'
T.E.
08/10/2018

El celler “CLOS GALENA” i la Galeria d’Art Anquin´s de Reus van presentar el passat dijous a la capital sueca la nova col·lecció exclusiva i limitada de caixes pintades “Art, vi i Territori”. Van anar acompanyats per la Cambra de Comerç de Reus i van comptar amb el suport de Reus Ciutat de la Música 2018. Durant l’acte es va presentar el nou vi Secrets de Mar de la mà de la pintora Monica Castany i la galerista Pepa Quinteiro, autores d’aquesta col·lecció que uneix el vi i cultura.

Van compartir els excel·lents vins maridats amb productes nacionals el productor de la saga Millenium, Soren Staermose; l’ambaixador espanyol, Gabriel Busquets; el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà; la regidora de cultura, Montserrat Caelles; l’ambaixadora Pretora de Tarragona, Conxita Esteve; a més de públic interessat en la col·lecció com distribuïdors de vins, sommeliers, periodistes i col·leccionistes d’art.

La col·lecció ART, VI i TERRITORI és una carta de presentació del territori del Sud de Catalunya, que condensa l’essència de la cultura mediterrània. Cada caixa de vi pintada és un objecte cultural exclusiu i únic que ofereix vins del molt premiat celler, reconegut nacional i internacionalment per prestigiosos crítics del món del vi i grans sommeliers. Els seus vins representen el caràcter del Priorat, la regió vitivinícola que s'ha revelat com una de les millors del món. Al mateix temps, cada caixa és una obra d'art original certificada i signada per un destacat artista català amb la que ha expressat amb textures, formes i colors la seva pròpia mirada al territori.

Els artistes que van pintar la col·lecció, es van inspirar en els paisatges, les ciutats, els símbols i les tradicions més emblemàtiques del territori que emmarca la regió del "Priorat": Reus, bressol del genial Gaudí i del modernisme; Tarragona, patrimoni de la humanitat amb les seves restes de l’Imperi Romà, el mar Mediterrani, les vinyes, els castellers, Salou i el seu atractiu turístic . Un entorn ple d'història i amb una geografia física i humana peculiar que ha propiciat la creativitat, la qualitat i l'autenticitat. Els artistes que van participar són: Albert Alís, Mònica Castanys, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Didier Lourenço, Josep Moscardó, Ramón Moscardó, Lluís Puiggròs i Benjamin Torcal.

El celler Clos Galena també ha presentat els vins (blanc i negre) “Secrets de Mar”, uns vins amb essència Mediterrània nascuts dins la denominació d’origen Terra Alta, l’edició especial en motiu de l’esdeveniment cultural “Reus ciutat de la música 2018”amb l’etiqueta creada per Mònica Castanys, artista que exposarà obra a Estocolm en la Fira AAF de la mà de la Galeria Anquin’s.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies