Tarragona Empresarial al Twitter 23/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


El tast de les mines brinda per l'èxit de la IV edició
T.E.
16/05/2018

Observar com l’Anna Gallisà, enòloga del celler Casa Gran del Siurana, explica a tres visitants la personalitat del vi Cruor 2014 i Gran Cruor 2011; veure com en un racó, una parella arribada de Reus brinda amb Lo Peix 2016 del celler Solà Clàssic amb un somriure; o comprovar in situ com Elisa Barba –propietaria del celler Mas dels Estels- remena la copa al ritme de la música que acompanya la nit. Moments de felicitat de la quarta edició de la recentment celebrada Nit de les Mines de Bellmunt del Priorat.
La Nit de les Mines és una festa gastro-tast dels vins dels cellers dels pobles de Bellmunt del Priorat i del Molar, i que es porta a terme en una ubicació històrica del territori, com és la mina Eugènia, i que durant el segle XIX i XX es va dedicar a l’extracció de galena.
Enguany una quarantena de vins DOQ Priorat hi han participat. Un dels més destacats en aquesta participació ha estat el Celler Clos Galena, reconegut mundialment per haver estat el vi dels premis Nobel el passat mes de desembre amb el seu Formiga de Vellut 2014. En aquesta ocasió els assistents van poder assaborir el Formiga de Seda i Crossos 2016. La seva propietària, Merche Dalmau, assegura que «aquesta és una iniciativa on tots els cellers expliquem els nostres productes, on anem de la mà i que any rere any va creixent. Unim tots esforços per promocionar el territori i la DOQP Priorat» una opinió, compartida per tots els cellers participants.
El responsable del col·lectiu dels cellers que formen l’Agrupació de Cellers de la Conca del Siurana, dels pobles de Bellmunt del Priorat i del Molar, Jordi Alentorn, es mostrava molt satisfet pels resultats aconseguits «hem superat el número d’assistents respecte a l’edició del 2017. Cal pensar que una setmana abans de tenir la entrada oberta ja teniem 300 reserves fetes. Una activitat com aquesta crea identitat tant pel que som d’aquí com pels que venen de fora».
El gran número de visitants -arribats d’arreu de Catalunya- i que van participar en aquest gastro-tast, van poder assaborir sis tapes elaborades pels restaurants Mas del Trucafort i Quinoa Restaurant. La música en directe pel grup de versions de soul “SM5” va ser-hi present per amenitzar una vetllada que es va prolongar fins la mitjanit. Jordi Alentorn afirmava que «caldrà pensar en l’edició del 2019, on segur hi haurà algun retoc. Ara bé, estem satisfets del pols d’atracció que hem tingut».
La representació dels diferents cellers participants en la quarta edició del Tast de les Mines ha estat la següent: Celler Rosa Maria Bartolomé, Costers del Priorat, Gran Clos del Priorat, Domini de la Cartoixa, Estriacus, Solà Clàssic, Casa Gran del Siurana, Mas d’en Gil, Família Sedó Barceló, Mas Blanc-Pinord, Costers del Priorat, Xavi Pallejà Viticultors i Mas dels Estels (els dos darrers s’han incorporat recentment a l’agrupació). A més, dos cellers de la denominació d’origen Terra Alta, com són Heretat Altès i Bàrbara Forès també van poder donar-se a conèixer convidats per la organització.

Helder Moya
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies