Tarragona Empresarial al Twitter 23/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Altafulla presenta la tercera edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”
T.E.
09/04/2018

La regidoria de Comerç i Consum de l’Ajuntament d’Altafulla ha presentat aquest migdia, al passeig de Botigues de Mar, la tercera edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”. Del 13 al 29 d’abril, un total de 18 bars i restaurants de la vila oferiran un ampli ventall de tapes inspirades en la bruixa més popular de la vila, la Xoixeta.

El regidor de Comerç, Jaume Sànchez, ha remarcat que durant la mostra, “el personatge de la Xoixeta ambientarà tots els divendres la ruta de tapes i repartirà més d’un centenar de butlletes d’entre el públic que podran degustar-les de manera gratuïta” amb l’objectiu d’incentivar la mostra d’entre els visitants. A més, la ruta d’enguany afegeix un motiu de Tarragona 2018 a la Xoixeta, ja que anirà vestida amb complements dels Jocs Mediterranis d’aquest estiu.

Una de les gran novetats d’aquesta edició és el fet que la ruta de tapes bruixes s’organitza fora de la Setmana Santa, com es va produir en l’edició passada, fet que ha estat molt ben rebut pels restauradors participants, ja que, d’aquesta manera s’incentiva la desestacionalització del turisme.

La ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla” té la voluntat que tothom gaudeixi de les seves receptes, i per això estableix un preu raonable de 2,8 €, que inclou la tapa més una cervesa Estrella Damm, col•laborador de la mostra. L’oferta de tapes parteix d’una carta ben imaginativa que fa volar la inspiració dels restauradors altafullencs amb propostes tant creatives com els “Ulls de granota”, trufes de formatge de cabra amb gelatina de pebrot
i melmelada de fruits vermells; “Boscus”, rosbif a la cervesa, suflé xucrut, baconessa i polvorons de pebrot fumat, o bé, “Vareta màgica de porc senglar”, delícies de porc senglar fregides a l’estil de la casa, d’entre moltes altres.

Els participants de la ruta podran omplir un llibret amb el segell de cada establiment si es consumeix la tapa corresponent. Aquells que aconsegueixin omplir-lo tot podran anar a l’oficina de Turisme de l’Ajuntament i rebre l’últim segell. Rebran un petit obsequi i podran votar la tapa que més els ha agradat. La data límit per posar l’últim segell a l’oficina de Turisme serà el dia 8 de maig de 2018 fins a les 14:00h. Tots els que acabin la ruta participaran en un sorteig de 10 lots del Grup Estrella DAMM. L’establiment de la tapa guanyadora rebrà un reconeixement recordatori de l’organització, que serà un quadre inspirat en la Xoixeta.

Els 18 restaurants i bars que hi participen són Voramar “Cal Vitali”, Pont de mar, Maritime Beach Club, La taberna del mar, Hotel Yola “El tiberi”, Bolero, Salsa Gastrobar, La taberna del Quatre, La toque, Les bruixes, Solocomo, Cal Cano, K la yaya, Gastrobar Faristol, Hotel Oreneta, El mercadet, La Violeta i La Terracita de Elena. Està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col•laboració d’Estrella Damm, Tarragona 2018, i el Consorci Turístic del Baix Gaià.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies