Tarragona Empresarial al Twitter 23/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


A Cambrils el febrer té gust de galeres
T.E.
01/02/2018

La 14a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils encetarà el calendari gastronòmic del 2 al 25 de febrer amb la participació de 34 restaurants i un programa d’activitats per a tots els públics. La galera serà la protagonista dels menús especials dels restaurants participants, el concurs per a joves cuiners, les degustacions populars, els aparadors dels comerços i les visites a les instal•lacions de la Confraria.

La regidora de Promoció Econòmica, Ana López, ha explicat que l’objectiu de les jornades és reforçar el posicionament i la imatge de Cambrils com a ciutat gastronòmica, promocionar dos sectors primaris fonamentals com la pesca i l’agricultura, incrementar les visites a Cambrils fora de temporada i millorar la competitivitat i l’impacte de les campanyes a través del treball conjunt.

La regidora ha destacat aquesta suma d’esforços en una roda de premsa que ha comptat amb la participació de representants de les diferents entitats i organitzacions implicades: Clàudia Masdeu, secretària de la Confraria de Pescadors; Josep Maria Pellicer de l’Associació d’Empresaris d’Hoteleria; Sergi Pedret i Xavier Franquet, de l’Escola d’Hoteleria; Jaume Baiges, president de la Cooperativa Agrícola; Enrique Arce, president de la Unió de Botiguers, i Elisa Rovira de la Xarxa del Port.

A partir d’aquest divendres i fins el 25 de febrer, els 34 restaurants participants oferiran menús especials amb la galera com a ingredient principal amb una àmplia varietat de receptes, des de les més tradicionals a les més innovadores. Crema de galeres, arrossos de tota mena, galeres a la planxa, coca de mousse de galeres, carpaccio, raviolis farcits de galera o fideus negres amb sepietes i galeres són algunes de les propostes dels menús, que es poden consultar en aquest enllaç i que costen entre 19 i 49 euros.

Els actes més populars són la fregida de galeres i la galerada popular. La fregida de galeres i calçots amb oli d’oliva verge extra Mestral se celebrarà el proper diumenge 4 de febrer a partir de les 9:30 hores a la Cooperativa Agrícola de Cambrils. La galerada popular serà el diumenge 18 de febrer de les 11 a les 14 hores al Mollet del Rec del Port de Cambrils. Els assistents podran gaudir d’una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors per 4 euros.

Com cada any, també hi haurà demostracions de vela llatina, tastos d’olis, i visites guiades a les instal•lacions de la Confraria per conèixer l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. A més, enguany s’ofereixen dos tallers familiars a la Torre del Port el 17 i 18 de febrer amb la col•laboració del Museu d’Història, l’Arjau Vela Llatina, el Campus Extens de la URV a Cambrils i l’IPHES. El primer serà el “Projecte barca” per descobrir com es construeix un vaixell, i el segon serà “Peixos i pans” i consistirà en experimentar amb els orígens històrics de la dieta mediterrània.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies