Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


'Les cuineres de Solc. Sensacions del paisatge a la boca'
ED
26/06/2012

El refugi 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona va ser l’escenari de la presentació del llibre Les cuineres de Solc. Sensacions del paisatge a la boca, que va ser presentat per l’Anna Tarragona, de la Xarxa SOLC, i la participació de Mariona Quadrada, que s'autodefineix com a mestra de cuina integrada al territori i que va oferir un show cooking. L’acte va comptar amb la presencia del president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i del president de la Xarxa SOLC, Josep Maria Tost.

El llibre es presenta com l’inici d’un projecte més ampli que la Xarxa SOLC vol impulsar que relacioni la gastronomia, els productes locals, el turisme i el paisatge de tots els municipis de la Xarxa. Amb l’objectiu de compartir experiències i establir relacions entre els municipis que formen part de la Xarxa SOLC, el projecte pretén donar a conèixer i difondre les receptes culinàries d'aquestes terres i mostrar la seva relació amb els paisatges del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. I, a través de les diferents associacions de dones dels municipis, es recullen aquelles receptes on els productes o paisatges locals tenen un protagonisme especial, conservant així la memòria gastronòmica del territori transmesa per la cultura popular.

En l’elaboració del llibre hi han participat les associacions de dones i/o de gent gran dels municipis d’Aiguamúrcia, el Pla de Santa Maria, Horta de Sant Joan, la Torre de Fontaubella, l'Aleixar, Mont-ral, Pradell de la Teixeta, Pratdip, Rasquera, Riudecanyes, Tivissa i Vilanova d'Escornalbou, tots els municipis de la Xarxa SOLC. I, Mariona Quadrada ha estat qui ha supervisat totes les receptes i, en definitiva, qui s'ha encarregat de l'assessorament culinari de l'obra. Editat per Cossetània Edicions, té 80 pàgines i tot un seguit de receptes del nostre territori classificades segons aquestes sensacions: sentir la pertinença, intensitat dolça, joia de compartir, plaer per l'esforç, anhel pel que ha de venir i simpatia per les formes.

El resultat és un llibre de receptes de cuina vinculades al nostre territori i paisatge, perquè el lector pugui elaborar a casa seva de forma senzilla i amb els estris habituals d’una cuina del dia a dia. A més, és un recorregut pel paisatge on es troba aquesta gastronomia, que ajuda a conèixer i valorar els municipis que formen la Xarxa SOLC.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies