Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


El turisme català i el rus empenyen el creixement de visitants al Gaudí Centre de Reus
T.E.
20/10/2017

L’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció» va donar per finalitzat el passat dia 30 de setembre la campanya «Delícies d’estiu», que articulava una sèrie de propostes turístiques a la ciutat de Reus adreçades principalment als visitants individuals. La campanya es va dissenyar d’acord amb les previsions que indicaven un augment de turistes a la Costa Daurada i a la ciutat de Reus. Entre els indicadors disponibles per analitzar el volum i perfil del s turistes que vénen a la ciutat hi ha les dades de visitants de diferents equipaments, entre els quals destaca un increment d’un 6% al Gaudí Centre en relació a l’any passat, un creixement motivat sobretot per l’empenta del turisme català i el rus.

En el marc de la campanya, es va endegar una campanya de comunicació, l’ampliació de punts d’informació al visitant i la creació i millora del producte turístic, amb l’objectiu d’incrementar el temps d’estada a la ciutat i les possibilitats de retorn; amb l’objectiu d’aconseguir una major quantitat de visites i de despesa a la ciutat.

Per assolir aquest increment es va intensificar la presència del material promocional de Reus a les principals oficines de turisme i allotjaments turístics de la costa i l’interior, acompanyat d’una campanya de comunicació i assistència a fires i promocions. Aquesta campanya volia captar principalment turisme internacional (destacant el públic francès i rus), l’espanyol procedent d’Aragó, País Basc i Navarra (amb un alt percentatge de fidelització i coneixement de la zona) i el turisme de proximitat, per consolidar Reus com una ciutat d’escapada.

Campanya de Comunicació
La campanya tenia com a objectiu atreure els potencials visitants per donar a conèixer la proposta de visita turística a Reus amb una oferta destacada i de qualitat relacionada amb el modernisme, cultura, compres, producte local... Es van realitzar accions de comunicació a premsa i ràdio, mitjans especialitzats del sector turístic, i també als diferents books d’excursions dels principals operadors turístics de la Costa Daurada, sense oblidar accions de captació i comercialització per reforçar la campanya turística. Prèviament s’havien intensificat les relacions amb els operadors turístics, agències recept ives i principals allotjaments i oficines de prescriptors de la Costa Daurada. En el marc de l’Aliança turística amb Cambrils, Salou, Vila-seca, La Pineda Platja i Port Aventura, a la primavera es van dur a terme dues accions promocionals de carrer a Santander i Sant Sebastià, adreçades a públic final.


Dades de visitants
El turisme català i el rus han estat els principals responsables aquesta campanya d’estiu 2017 de l’increment d’un 6% de visitants al Gaudí Centre en relació a la campanya 2016. Aquest equipament gestionat per l’Agència de Promoció de Ciutat, que és un dels principals indicadors de la presència de turisme a Reus, ha rebut entre juny i setembre un total de 26.251 visitants, dels quals un 89% han estat turistes individuals i un 11% visitants en grup.

Entre els 26.251 turistes que han passat pel Gaudí Centre aquest estiu, un 74% del total eren internacionals, dels quals el 44% russos i el 28% francesos. Entre la resta de visitants un 11% procedien de Catalunya, el 10% de la resta de l’estat espanyol i el 4% eren reusencs.

Si es comparen les dades d’aquest estiu amb les de fa un any, es detecta un increment total de visitants al Gaudí Centre d’un 6%, motivat principalment per l’increment del 17% del turista català i d’un augment del 13% del visitant rus i del 5% del turista francès.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies