Tarragona Empresarial al Twitter 19/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Una comèdia sobre les “feines de merda” arriba a Vila-seca
T.E.
26/04/2017

El teatre El Centru acollirà el dissabte 29 d’abril una de les darreres creacions de Joan Yago, l’autor de la reconeguda i aclamada You say tomato. Es tracta de Sobre el fenomen de les feines de merda, una comèdia amb un títol ben explícit que, a través de diverses peces breus, aprofundeix en les misèries laborals contemporànies. La representació serà a les 22 h i l’entrada val 10 euros, 5 per als socis dels Amics del Teatre.

Aquesta obra cobrirà el buit que havia quedat en la programació dels Amics del Teatre quan Una casa a l’est va caure per motius interns de la companyia. Sobre el fenomen de les feines de merda es va estrenar ja fa dos anys al teatre Tantarantana, dins del Cicló, el Cicle de Companyies Independents de Barcelona. Es tracta d’una producció de La Calòrica amb direcció d’Israel Solà. Aquesta companyia va néixer l’any 2010, a partir de la unió de diversos llicenciats a l’Institut del Teatre. Des de llavors, ha produït sis espectacles i ha estrenat una bona part dels textos teatrals de Joan Yago. Entre aquests hi ha La Nau dels Bojos i Bluf. La primera va guanyar el premi Adrià Gual 2012 i es va estrenar al festival Grec. La segona, va rebre el Quim Masó el 2014 i es va estrenar al Temporada Alta.

Joan Yago s’ha convertit en un dels joves dramaturgs amb més projecció i reconeixement gràcies a aquests espectacles i, sobretot, a l’èxit incontestable de You say tomato, que l’any passat va guanyar el premi de la Crítica Serra d’Or al millor text teatral, i que, després d’estrenar-se a la Sala Trono, ha fet temporada als teatres Muntaner i Capitol de Barcelona i gira per l’Argentina. Crítica i públic s’uneixen per lloar la capacitat de Yago per disseccionar amb humor i sense pietat les misèries de la condició humana.

A Sobre el fenomen de les feines de merda, Yago s’inspira en un article de l’antropòleg nord-americà David Graeber que parla precisament d’això: de les feines de merda. I n’hi ha de molts tipus. Les mal remunerades. Les que tenen unes condicions de treball infames. I aquelles que, ni qui les fa, sap exactament per què serveixen. Qui no ha tingut mai la sensació que allò que fa no serveix per a res o no li interessarà a ningú? O que perd el temps miserablement en una feina que no li agrada, quan el seu cap vola ben enllà, lluny, fantasiejant en una realitat que no existeix? De tot això tracta aquesta obra que es podrà veure al teatre El Centru de Vila-seca el dissabte 29 d’abril a les 22 h.

L’espectacle està dirigit per Israel Solà que és el director titular de La Calòrica i que també ha treballat d’ajudant de direcció de Miguel del Arco, Jordi Casanovas i Josep Maria Mestres, entre d’altres. Amb ells ha participat en muntatges del Lliure i el TNC. L’obra està interpretada per Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius i Júlia Truyol.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies