Tarragona Empresarial al Twitter 16/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Trapezi de Reus celebra la 21a edició amb una nova aposta per la coproducció d’espectacles
T.E.
12/04/2017

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, celebra la seva 21a edició de l’11 al 14 de maig omplint de circ places, carreres i equipaments de Reus. Un total de 39 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya. La regidora de Cultura Montserrat Caelles, el director dels serveis territorials de Cultura Jordi Agràs i el director artístic de Trapezi Leandro Mendoza han presentat aquest dimarts el festival a Reus.

Enguany la Fira del Circ estrena una nova direcció artística a càrrec de Leandro Mendoza Artagaveitia (Cíclicus Espectacles S.L.), encetant una etapa amb l’objectiu de consolidar una fira Trapezi amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional a nivell internacional. La regidora de Cultura Montserrat Caelles ha explicat que aquesta "ha de ser una edició de renovació i revisió que vol proposar nous reptes a les companyies participants, al públic que en gaudeix i també als professionals que assisteixen a Trapezi amb la voluntat de conèixer les darreres tendències en el món del circ del nostre país i d'altres països". Per la seva part, Leandro Mendoza ha apuntat que el Trapezi 2017 reflectirà i potenciarà el di&agrav e;leg intergeneracional que s'està produint dins el món del circ entre professionals que tenen un gran bagatge i experiència al darrere i nous talents emergents que innoven i renoven aquesta art escènica. El representant del Govern de la Generalitat Jordi Agràs ha recordat la importància i ritme ascendent que ha adquirit el sector del circ dins les indústries culturals de Catalunya, una tendència que es vol mantenir i afavorir.

En quant a la programació artística, el Trapezi ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals de diverses tendències, formats i tècniques. Totes les propostes compleixen les tres premisses establertes per la direcció: que presentin excel·lència tècnica i/o varietat en els números i/o disciplines de circ, que siguin produccions de factura professional i que tinguin una clara voluntat de comunicació amb el públic Així mateix, la programació presentada respon a una línia artística i de programació variada i harmònica amb els horaris, públic (familiar, adult i de sector) i els espais on es representa.

La principal novetat d'aquest any és l’inici a l’ajuda a la coproducció d’espectacles. Trapezi treballa amb la intenció de generar una xarxa de coproductors que recolzin els artistes oferint-los recursos per a fer viables processos de creació i producció d’espectacles més exigents i amb equips artístics més amplis. En aquesta edició Trapezi coprodueix amb altre mercat estratègic, el Sismògraf d’Olot, el muntatge MiraT, de Circ Pànic, un espectacle de perxa xinesa amb música en viu.

A nivell de programació, també cal destacar les principals estrenes que tindran lloc en el marc de la Fira: La Cia Eia torna a Trapezi per estrenar Espera, un espectacle de circ participatiu d’equilibris acrobàtics; la cia ES preestranarà Polos, un muntatge de pole-dance, malabars i dansa; els belgues Collectif à sense unique també han escollit la fira per estrenar a Catalunya el seu espectacle de gran format Léger démêlé; Los Galindos preestrenaran Udul i el val·lisoletà Miguel Gigosos i el català Oriol Boixader ‘Oriolo’ estrenaran a Catalunya els seus darrers espectacles, Möbius i Big Bank respectivament.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies