Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Arriba la 3a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls, amb Nandu Jubany i Carles Gaig com a convidats
T.E.
10/11/2016

L'Ajuntament de Valls, en col·laboració amb l'Associació de Restauradors de la ciutat, l'IGP Calçot de Valls i la DO Tarragona, i amb suport de Cafès Lider, Caprabo i l'empresa Bra, organitza una tercera edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls el proper dissabte 19 de novembre. El Pati de Valls acollirà aquesta 3a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls en la qual participaran dos xefs amb estrella Michelin: Nandu Jubany, xef dels restaurants Can Jubany, Mas d’Osor, Serrat del Figaró i Foc Sentosa a Singapur, entre d'altres, i Carles Gaig, del restaurant la Fonda Gaig, a Barcelona. Ambdós xefs protagonitzaran l'acte central de la diada amb un showcooking de cuina del calçot i compartint fogons amb els cuiners vallencs Àngel Solé del restaurant Ca l'Àngel i el Petit Cup, i Joan Castells, xef del restaurant Portal 22.

La tercera Jornada Gastronòmica del Calçot es desenvoluparà principalment al Pati de Valls amb la presència d'una important representació dels restauradors de Valls i de cellers adherits a la DO Tarragona. A les 12.00 hores, s'oferirà una demostració de cuina del calçot al centre del Pati. Prèviament, a les 11.30 hores, s'obrirà el Mercat de Tastets de Cuina del Calçot preparats per a l'ocasió per 12 establiments de restauració de Valls i de la Comarca de l'Alt Camp. El públic assistent podrà degustar les diferents especialitats a base de calçot per 2 euros la tapa o ració. Al mercat també hi seran presents els vins de la DO Tarragona que oferiran degustacions per 1 euro, amb opció a copa de vidre serigrafiada per 1 euro.

Els restauradors presents al Pati seran Ca l'Àngel, Casa Fèlix, Luga, Planeta Kasteller, K de Valls, Masia del Pla, el Tast, Portal 22, Marma, Julià Mallol, Cafè del Teatre i Cal Ganxo. Per part dels cellers de la DO Tarragona, participaran Adernats (Nulles) Mas Vicenç (Cabra del Camp), Mas Bella (Masmolets, Valls) i Estol Verd (Rodonyà). A més a més, hi participaran els estands del Magatzem del Vermut i de Cafès Líder.

Amiga de l'Autèntica Calçotada
No obstant, la jornada gastronòmica començarà amb dos actes de caire més institucional. A les 10 del matí, es procedirà a l'” Arrencada del primer calçot” per marcar simbòlicament l'inici de la temporada de calçotades. L'arrencada es farà en un camp de conreu d'un productor adherit a l'IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d'aquest producte típic vallenc. Posteriorment, a les 11.00 hores la Sala de Plens de l'Ajuntament acollirà un acte institucional en el qual s'atorgarà la distinció vitalícia d'“Amiga de l'Autèntica Calçotada” a Ada Parellada. Aquest acte també servirà per declarar oberta la temporada 2016-2017 de calçotades.

Ada Parellada és la tercera persona que rebrà la distinció d'”Amiga de l'Autèntica Calçotada”, després que l'any passat fos nomenada Roser Torras de GSR Produccions de Gastronomia i directora de San Sebastián Gastronomika. L'any 2014 Robert Fernández, exjugador del FC Barcelona i actual Secretari Tècnic de l'equip de futbol, fou el primer distingit amb aquest títol honorífic i vitalici. Aquesta distinció va ser creada l'any 2014 per premiar la trajectòria d'institucions, entitats o persones que es distingeixen pel seu compromís amb el país, per la defensa dels productes de la terra, per l'amor per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i a l'hora defensen l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls.

Organitzadors
La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls, és una iniciativa fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Valls amb l'IGP Calçot de Valls, la DO de Tarragona, l'Associació de Restauradors de Valls i la Cooperativa Agrícola de Valls, amb la participació directa de 12 restauradors i 4 cellers de Valls i de la comarca de l'Alt Camp, amb l'objectiu de donar a conèixer el Calçot de Valls i la gastronomia i cuina feta a partir d'aquest producte de la terra. Aquesta edició compta, a més a més, amb el patrocini de Cafès Líder-El Cafè de la Calçotada, i amb la col·laboració del Grup GSR, BRA, Caprabo i Creativerent. La Jornada Gastronòmica forma part dels esdeveniments recollits al web www.somgastronomia.cat ja que l'Ajuntament de Valls és entitat adherida a “Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016”, projecte liderat per l'Agència Catalana de Turisme.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies