Tarragona Empresarial al Twitter 20/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


La Setmana de la Ciència 2016 presenta prop de 50 activitats arreu del territori
T.E.
07/11/2016

De l’11 al 20 de novembre té lloc la 21a edició de la Setmana de la Ciència. Enguany, vuit entitats i institucions diferents apleguen prop de 50 activitats arreu del territori. Una part d’aquests actes s’ha organitzat a través del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili, que ofereix activitats a una desena de localitats com ara La Sènia, Móra d’Ebre o Cambrils, amb l'objectiu d’estendre la divulgació científica i d’incrementar les oportunitats de la societat per accedir-hi. A més, el campus de les Terres de l’Ebre ha organitzat el “Dia de la Ciència a l’Ebre”. Serà el 18 de novembre i comptarà amb diversos tallers científics dels àmbits de les ciències i la tecnologia i de les humanitats i les ciències socials.

D’altra banda, arriba la cinquena edició del programa "Fem recerca! ", una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics i ser-ne els protagonistes durant unes hores. A més, el Projecte APQUA organitza durant tota una setmana, juntament amb l’AEQT, tallers experimentals en què els alumnes poden realitzar activitats atractives que il·lustren diversos continguts científics relacionats amb la ciència i la tecnologia químiques.

Enguany arriba també la quarta edició de Ciència al teatre, el 15 de novembre, al Teatre Bartrina de Reus. S'ha preparat un espectacle que combina la final del concurs Vols saber què investigo?, on set doctorands de la URV exposaran la seva recerca en forma de monòleg, i l’actuació dels monologuistes científics de The Big Van, que parlen de ciència amb humor.

La Setmana de la Ciència a Tarragona compta amb activitats que organitzen institucions del territori. El Museu del Port de Tarragona oferirà una passejada en golondrina per observar la varietat d’ocells que es poden veure al port. Per la seva part i tal com van fer l’any passat, el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut obrirà les portes per explicar la recerca en aliments per la salut i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona obre les portes dels seus centres el diumenge dia 20 i organitza visites i espectacles per conèixer el món romà.

Com en els darrers anys, també s’han sumat a la programació de la Setmana de la Ciència 2016 l’Institut Català d’Investigació Química amb dos tallers de Química en Família i CaixaForum Tarragona amb un cicle de conferències sobre l’home prehistòric amb la col·laboració de l’IPHES.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies