Tarragona Empresarial al Twitter 19/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Arriba la cinquena edició de la Ganxet Pintxo
T.E.
27/10/2016

La GANXET PINTXO TARDOR 2017, l’onzena edició d’ençà la creació de la ruta ara fa tot just cinc anys, servirà per presentar 68 creacions gastro-nòmiques. La ruta es manté, per tant, en el nivell d’oferta d’altres edicions que durant les darreres convocatòries ha oscil·lat en la forquilla dels 65/71 establiments participants. Una xifra que serveix per donar resposta al nombre de preinscrits a la ruta. En aquesta edició, en relació a la de primavera, hi participen 9 establiments nous, el que suposa una renovació del 15% de l’oferta total.

Els establiments participants únicament han d’estar associats a la Cambra per poder participar. La mateixa Cambra i Estrella DAMM, d’acord amb el conveni subscrit, fan possible que els establiments formin part de la ruta a cost zero, gaudint, d’aquesta manera, dels avantatges promocionals d’un esdeveniment de referència pel sector de la restauració.

Enguany la festa d’inauguració és farà el 3 de novembre a l’espai de la Llotja, a la plaça Prim, en un acte que comptarà amb l’actuació en directe de l’After Dark Trio i que tindrà com a gran protagonista el davanter centre del CF Reus Deportiu, el reusenc David Querol, que després de convertir-se en la imatge de la ruta també serà l’encarregat d’inaugurar-la. En aquest cas no tallarà la cinta com és tradicional, sinó que farà la sacada d’honor de la ruta de tardor.

La Ruta

Pel que fa a aspectes formals, la ruta tindrà una durada de 10 dies (del 3 al 13 de novembre) i permetrà als participants conèixer les creacions dels establiments participants i acompanyar la degustació amb un quinto o canya Estrella DAMM. El preu no variarà i es mantindrà en els dos euros i mig de les últimes edicions.

Com sempre serà un jurat professional l’encarregat de determinar els tres guanyadors d’aquesta edició. Com ja va succeir en les anteriors convocatòries, el jurat distribuirà els establiments participants en tres corones concèntriques per poder garantir la igualtat d’oportunitats, especialment a l’hora de valorar el vot popular que serà orientatiu pels membres del jurat.

El vot popular l’atorgaran tots els que facin la ruta i que tindran l’oportunitat de votar les tres millors tapes. Ho podran fer als mateixos establiments on hi haurà una urna de la GANXET PINTXO. A més, tots els que hi participin entraran, automàticament, en el sorteig de diversos premis com són un cap de setmana d’enoturisme en una casa rural de l’àmbit territorial de la Cambra, un àpat per a dues persones en un restaurant d’estrella Michelin i un àpat també per a dues persones en un dels establiments participants a la GANXET PINTXO.

En aquesta edició també s'atorgarà el premi GANXET LLENGUA. És una col·laboració que realitzem amb el Centre de Normalització Lingüística que vam iniciar a la finalíssima del 2012. En aquest cas volem donar relleu als establiments que tinguin una especial sensibilitat en l’ús de la llengua catalana en la retolació de l’establiment, en el contingut de la seva carta i, naturalment, en l’ús del català en la relació amb el client.

Es lliuraran els premis especials que atorga DAMM a la tapa que millor maridi amb la seva cervesa. I dos premis que atorga la DOP Siurana a les millors tapes elaborades amb el seu oli.

Els que vulguin fer la ruta tindran a la seva disposició la guia en suport paper, anomenada GANXETA. Hem editat 30.000 guies que reprodueixen les 68 tapes. Al revers hi ha el plànol de la ciutat amb la localització de cada establiment.

Precisament, les noves tecnologies també seran protagonistes en aquesta edició. Als habituals suports de la pàgina web i de les xarxes socials de facebook, instagram i twitter, sumem novament l’aplicació per a mòbils que posem a disposició de tots els usuaris de la ruta. L’APP de GASTRONOSFERA es podrà descarregar des de la mateixa guia en suport paper.

La desta del cinquè aniversari

L’organització de la GANXET PINTXO ha decidit celebrar de manera extraordinària el cinquè aniversari amb un acte que es realitzarà després de la ruta. Serà el dijous 17 de novembre al restaurant Bella Itàlia del passeig Mata de Reus. Un acte que servirà per reconèixer aquelles persones, entitats, institucions, patrocinadors i mitjans de comunicació que s’han distingit durant aquests cinc anys en el seu suport a la ruta i que han estat determinants per convertir-la en un autèntic referent ciutadà.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies