Tarragona Empresarial al Twitter 23/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


20ª Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus, la Festa de l’Oli Nou
T.E.
26/10/2016

Els dies 11 i 12 de novembre de novembre es portarà a terme a la plaça de la Llibertat la 20a Fira de l’oli DOP Siurana, un certamen organitzat per l’Agència Reus Promoció, el , en el qual són presents els productors més importants de la DOP Siurana per presentar de manera col•lectiva el seu oli nou. En l’organització de la Fira també participa el Gremi de Forners de Reus i Comarca i, per primer any, totes les entitats comercials de la ciutat.
 
Tal i com ha recordat la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, "fa 20 anys, l’Ajuntament de Reus va començar a organitzar aquest certamen amb la particularitat que reunia els productors més importants de la denominació. Aquest model de fira, que des de l’inici ha gaudit de gran èxit, s’ha traslladat posteriorment a altres localitats". Durant l'acte de presentació també ha intervingut el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, i hi han estat presents els diferents representants de les entitats comercials i de la ciutat que col•laboren en l'organització de la Fira.
 
Per als organitzadors és una satisfacció que aquesta fira s’hagi consolidat i que gràcies a la bona resposta de públic siguin molts els productors de l’oli Siurana que organitzen les seves pròpies «festes de l’oli nou». Cal destacar però que Reus continua sent la primera Fira de Catalunya on es presenta l’oli nou de la temporada i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar una vintena olis nous diferents de la Denominació d’Origen Protegida Siurana abans que enlloc.
 
Cal destacar el bon nivell de participació de les cooperatives de la DOP Siurana en el moment de la recollida d’olives, una implicació que permet presentar al públic assistent una gran diversitat de varietats d’aquest producte de qualitat. Any rera any, un nombre cada vegada més important de visitants d’arreu de Catalunya s’apropen a la Fira per degustar aquest producte de gran qualitat gastronòmica, una tendència que en els darrers anys s’ha anat incrementant. A la passada edició, segons les enquestes realitzades durant els dies de la Fira, un 60 % de visitants procedien de fora de Reus i d’aquests, més de la meitat eren de la demarcació de Barcelona.
 
La Fira, en què aquest any participen una vintena dels productors més importants de la DOP Siurana, també presenta una vessant lúdica, festiva i participativa, i al llarg del dia i mig que dura el certamen es realitzen diverses activitats dirigides a tots els públics, entre ells l’infantil, amb un taller didàctic, un espectacle de titelles i un berenar de pa amb oli i xocolata.
 
Es continuarà premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra de 5 litres d’oli s’obsequiarà amb butlletes de premi segur per incentivar als compradors. Entre els obsequis hi ha garrafes i botelles d’oli, pans i coques, botelles de vermut, entrades al Gaudí Centre i al pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, visites guiades a molins d’oli de la DOP Siurana, i com a novetat, vals per a esmorzar a diferent festes d’oli de la DOP Siurana i vals tapa per al Ganxet Pintxo.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies