Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Les IX Jornades Gastronòmiques d’Altafulla sobre la garrofa serveixen prop de 400 menús en una setmana
T.E.
21/10/2016

Les IX Jornades Gastronòmiques d’Altafulla han servit prop de 400 menús durant la seva primera setmana en funcionament. Una xifra molt positiva i que, malgrat el mal temps que fa fer durant els primers dies de la mostra, segueix una línia molt similar a la d’edicions anteriors.

El regidor de Comerç i Consum de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sánchez, ha fet un balanç molt positiu d’aquesta primera setmana, que “segueix la tònica d’altres anys”. Ha reconegut que “presentar per primera vegada la garrofa com a fil conductor de les jornades es va rebre amb estranyesa en un primer moment, però que l’originalitat de la proposta i la gran possibilitat que ofereix aquest producte han fet que hagin estat molt ben acollides i que les primeres valoracions hagin estat molt positives”.

Aquesta novena edició de les jornades aposta per un producte local i de proximitat, sa, saludable, amb alt contingut energètic, sense gluten i apte per als diabètics, i amb infinitat de possibilitats a la cuina. Hi prenen part una desena de restaurants del municipi amb un ampli ventall de propostes que van des dels arlequins moscats de garrofa i xocolata fins el brownie de garrofa, passant per la coca de garrofa amb escalivada i sardina del nord, el caneló de pasta de garrofa, o les textures de vedella, verdures i bolets, entre d’altres. El preu dels menús oscil•la entre els 25 i els 33 euros.
Els restaurants participants són el Gastrobar 13-21 Altafulla Mar Hotel, Les Bruixes, Voramar Cal Vitali, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, La Toque, Costa Dorada, l’Hotel Yola - Restaurant El Tiberi, l’Hotel-Restaurant Oreneta, el restaurant Club Marítim Altafulla i La Taberna del Mar.

Les jornades s’allargaran fins el proper 30 d’octubre. El regidor de Comerç i Consum, Jaume Sánchez, ha fet una crida a la ciutadania a participar-hi. Especialment, ha animat a “aquelles persones que els agradi el món de la gastronomia, que tinguin inquietuds, i que vulguin passar una estona agradable, a apropar-se a tastar una cuina interessantíssima i que dóna molt de joc”.

Els comensals podran participar en un concurs de fotografia 2.0, tant a Facebook, com a Twitter i Instagram amb l’etiqueta #garrofa2016. D’entre totes les imatges, se n’escolliran les tres millors que seran obsequiades amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants de les jornades i amb el llibre ‘La pastisseria i la cuina de la garrofa’, que s’ha editat especialment per la mostra gastronòmica. Les persones premiades es donaran a conèixer el 7 de novembre al portal web de l’Ajuntament d’Altafulla.

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies