Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Prades, protagonista de la presentació del vi ‘Sons dePrades’ de Cellers Torres
T.E.
29/09/2016

La família Torres llança Sons de Prades, el nou vi 100% chardonnay elaborat a les vinyes de Milmanda, una de les finques més preuades del seu patrimoni, a la Conca de Barberà, i bressol del reconegut vi del mateix nom. És el segon vi de Milmanda; s’estrena amb l’anyada 2014 i surt al mercat avalat pel certamen internacional Chardonnay du Monde 2016, que li ha atorgat la Medalla d’Or.

Miguel Torres Maczassek, director general de Cellers Torres -cinquena generació- i el director de viticultura Xavier Sort, han presentat avui el vi als mitjans de comunicació, en un acte celebrat al Castell de Milmanda, que ha comptat amb la presència de la presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé.

L’acte també ha consistit en una visita prèvia a la localitat de Prades per descobrir la bellesa del seu entorn, el de les muntanyes a les quals cedeix el seu nom, de la mà de l’alcaldessa Lídia Bargas.

L’alcaldessa de Prades ha parlat de l’entorn privilegiat de la població, dels seus atractius naturals i turístics, així com de la potencialitat econòmica de Prades que ha permès la creació de diverses empreses i altres projectes que s’estan executant.

Per la privilegiada ubicació de la finca de Milmanda als peus de les muntanyes de Prades, que moderen la influència del mar resultant en un clima mediterrani amb certa tendència continental, la varietat chardonnay es desenvolupa aquí de manera extraordinària i dóna origen a vins blancs aromàtics de gran qualitat. També influeix el tipus de sòl, que són profunds i de textures fines, amb contingut important en carbonat càlcic.

La cuidada selecció dels raïms, una fermentació parcial en barrica amb la posterior fermentació malolàctica i una criança en bótes noves de roure francès durant 6 mesos i uns altres 6 mesos en ampolla, completen el procés d’elaboració de Sons de Prades, elegant i sensual. És un vi de producció limitada, destinada principalment a la restauració i botiga especialitzada.


L’anyada 2014 va estar marcada per temperatures més fredes del que és habitual, allargant el període de maduració i produint vins frescos i aromàtics; els mesos de juliol i agost van ser freds mentre que el setembre van augmentar lleugerament les temperatures.

Inspirat en les muntanyes de Prades
El nom Sons de Prades fa referència a la serra que es veu des del Castell de Milmanda i evoca el màgic encant d’aquesta terra llegendària, silenciosa, perfumada amb les aromes de romaní, farigola o ginebró, tan pròpies del Mediterrani. Un territori de gran valor paisatgístic, històric i cultural, declarat Espai d’Interès Natural per la Generalitat de Catalunya que allotja el Paratge Natural d’interès nacional de la vall del Monestir de Santa Maria de Poblet. La petita població de Prades, coneguda com la “vila vermella” pel color de les seves roques i sòls d’arenisca vermella, dóna nom a aquest conjunt de muntanyes prelitorals, que fan de partició comarcal entre el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat.

A l’etiqueta del nou vi de Torres s’ha plasmat, amb un dibuix de traços delicats, la imatge bucòlica de les vinyes de Milmanda que rodegen el castell, amb el Monestir de Poblet i les muntanyes de Prades a l’horitzó. També inclou la rèplica de l’escut que corona la porta principal del castell, que pertanyia a Ponç de Copons, abat de Poblet i impulsor, el segle XIV, de la construcció de la torre de defensa de Milmanda, llavors propietat del monestir.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies