Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Festa de la Sega al port pesquer i XVII Jornades gastronòmiques de l'arròs de l'Ampolla
FÈLIX LLOVELL
16/09/2016

El proper diumenge -dia 18- tindrà lloc a l’Ampolla la Festa de la Sega. Començarà a les 11’00 hores, al port pesquer què es transformarà en un sequer. Allí es mostrarà als visitants el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat, fins al moment de l’ensacat.

Aquest procés s’inicia un cop es tenen les garbes d’arròs ja preparades les quals es transportaven amb el tiràs (espècie de trineu que s’utilitzava per a transportar les garbes d’arròs per l’arrossal), a continuació es desfan les garbes d’arròs i es mesclen amb palla i s’iniciarà el procés de trillar l’arròs (separar el gra d’arròs de la palla), en aquest cas es mostrarà dos tipus de trillar l’arròs: trillar a potes (amb les potes de l’animal) i trillar amb el trill (espècie de rodillo circular amb claus que era arrossegat per l’animal).

Un cop trillat l’arròs es neteja el gra de la palla. A continuació s’inicia el procés d’assecat. Un cop sec l’arròs, es netejava per últim cop el gra d’arròs, per a la qual cosa s’utilitzava la criba que a més servia per a classificar l’arròs. Finalment l’arròs ja estava preparat per l’ensacat.

A partir de les 12:00h s'oferirà una degustació de diversos tipus d’arròs cuinats pels restauradors locals, com arròs amb tonyina, escamarlans i cloïsses, arròs melós d’ànec i bolets, arròs negre amb sipionets, arròs tot pelat, arròs a banda, arròs negre, arròs amb llamàntol, entre altres. També es podran degustar postres com la crema d’arròs, gelat d’arròs i menjar blanc i productes elaborats amb arròs com la baldana d’arròs.

Altres atractius
Al llarg de la festa es podrà gaudir de la música tradicional de rondalla Xino Xano i la jota amb Silvia Ampolla i l’actuació de les Joteres de Deltebre. Aquesta festa dóna obertura a les XVII Jornades Gastronòmiques de l’arròs de l’Ampolla, que tindran lloc entre el 18 de setembre al 2 d’octubre on 11 restaurants del municipi presentaran diversos menús al preu comú de 27€.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies