Tarragona Empresarial al Twitter 23/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


Arriba la 19a edició de la Fira d’Artesans d’Altafulla
T.E.
12/08/2016

La Fira d'Artesans d'Altafulla, que organitza el Col·lectiu d'Artesans amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament, arriba enguany a la seva 19a edició els dies 18, 19, 20 i 21 d’agost a l'entorn de les Eres del municipi, darrera del Castell. L’horari de la mostra és de 19h a 24h. El contingut i el programa d’enguany s’ha presentat aquest matí al Museu d’Altafulla. L’acte ha comptat amb l’alcaldessa accidental, Montse Castellarnau; el regidor de Turisme, Pere Gomés, i el representant i membre del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano.

Els visitants podran gaudir d’un total de 120 parades d’artesania i atraccions que van des del camp de l’alimentació fins als sectors de la moda i els complements. Es tracta d’una fira compromesa amb l’artesania tradicional i contemporània en un marc inigualable. L’alcaldessa accidental, Montse Castellarnau, ha remarcat la referència d’aquesta fira que fa molts anys que està consolidada i que la gent “ja l’espera”. I ha subratllat que es tracta d’una de les fires més destacades del territori.

Més enllà dels paradistes, temàticament el programa de la fira es divideix en tres espais: la tarda, destinada més a activitats de cara a la canalla com són els contacontes i a la participació dels visitants; el vespre, adreçat especialment als espectacles infantils com el teatre i la màgia, i la nit, on hi tenen cabuda els concerts de música en directe. Durant tots els dies de la fira, els visitants podran veure com treballen les peces diferents artesans com la filadora de cotó, el ferrer, el luthier bufador de vidre, un marbrista-picapedrer, diversos fusters, entre d’altres. En aquest sentit, el regidor de Turisme, Pere Gomés, ha remarcat la selecció que fa el Col·lectiu d’Artesans per oferir la màxima qualitat artesanal dels productes que es poden trobar a les parades.

Al mateix temps, Pere Gomés ha destacat “el reclam turístic que suposa la Fira d’Artesans per Altafulla, ja que atrau visitants de diferents punts del territori”. En aquest sentit, Diego Spano, representant del Col·lectiu d’Artesans, ha remarcat la importància d’aquesta fira pels mateixos artesans provinents de diferents punts de la geografia catalana, estatal i internacional, ja que enguany han rebut més de 800 peticions per participar-hi, dels 120 paradistes que ho faran.

Els paradistes provenen principalment de les quatre demarcacions de Catalunya, de l’Estat espanyol, i de països tan diversos com Portugal, Brasil, Argentina, Uruguai, Xile i Cuba. En aquesta edició es dedica especial atenció a les xarxes socials. El Col·lectiu d’Artesans ha organitzat un concurs d’Instagram on proposa al visitant fer-se una foto original a la fira i penjar-la a aquesta xarxa social amb el hashtag #faltafulla2016 i entrar en el sorteig d’un sopar en un indret únic. El lliurament del premi es durà a terme el diumenge 21, la última tarda de la mostra. També com a novetat, l’artista local Orion Leim ha elaborat per a la fira un cartell on els visitants s’hi podran fer una fotografia a mode de photocall.

El Col·lectiu d’Artesans ha agraït un cop més la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla per al seu suport, i preveu superar la xifra dels 25.000 visitants, o com a mínim, igualar-la, ja que és el número en què es va tancar l’edició passada.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies