Tarragona Empresarial al Twitter 22/07/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


El Moli dels Avis, un referent gastronòmic al sud de les comarques tarragonines
FÈLIX LLOVELL
04/08/2016

La Rosalia Consarnau va obrir per primera vegada les portes d’un restaurant acollidor, hospitalari i –sobretot- familiar, situat al nucli antic de la marinera població de l’Ametlla de Mar. Ocupava un molí d’oli del segle XIX. 35 anys després, aquesta bona cuinera es va jubilar i passà el negoci al seu fill, Josep Margalef, i a la seva nora, Joana Martí.

La nova generació va reformar el local i l’adequà a les noves tecnologies i normatives vigents, però conserva les peces originals, com la premsa, la pedra del molí, les corretges, el motor, l’estil rústic amb les parets de pedra originals, les bigues de fusta, la xemeneia...

L’estiu del 2006, la jove parella reobre amb molta il·lusió el nou Molí dels Avis. Josep Margalef té una formació que neix de les classes rebudes de la seva mare, cuinera durant 10 anys a Suïssa i tota la vida al restaurant familiar El Molí.
La seva cuina arranca de la cuina catalana mediterrània: arrossos, peixos, mariscs, carns... La influència de la cuina suïssa predomina en els seus plats, i es mostra en les presentacions i acompanyaments de salses. També coneix tècniques revolucionàries i comença a despuntar en el vessant japonès, amb una fusió entre la cuina oriental i la de casa nostra.

La Joana atén amb diligència i simpatia l’agradable menjador i també té cura del celler, on hi ha 31 referències de vins, 7 de caves i 2 champagnes, sobretot de les comarques tarragonines. Té 3 varietats de pa d’elaboració artesanal.
El Ministeri de Turisme li ha atorgat el Certificat de Qualitat Turística de la zona de les Terres de l’Ebre.


www.elmolidelsavis.com

Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies