Tarragona Empresarial al Twitter 21/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


La Cucanya, cuina marinera davant del mar a Vilanova i la Geltrú
FÈLIX LLOVELL
14/06/2016

La gamba vermella de Vilanova és el producte estrella de la costa del Garraf i la protagonista principal de la cuina del restaurant La Cucanya, que des del 1995 s’ofereix en suquet, el plat rei de la casa.

Molt probablement el suquet de gambes de Vilanova el van inventar els pescadors, que tot sortint a pescar a la costa, cuinaven uns boníssims suquets amb les seves olles de ferro colat; davant de les platges; la gamba vermella era un regal per a les seves xarxes i constituïa el fonament dels seus suquets. Amb el temps la gamba va esdevenir la preuada joia gastronòmica que és avui. Aquesta gamba es pesca a més de 500 metres de profunditat en els canons submarins davant de les costes del Massís del Garraf i és coneguda pel seu incomparable gust, com la reina del marisc de la Mediterrània.

La Cucanya elabora el suquet com ho feien els vells pescadors, amb autèntiques olles de ferro colat, segons la recepta tradicional i productes de km. 0, tot del lloc, hortalisses dels horts del Garraf, peixos de roca i gambes del port vilanoví, brandy del Penedès.

El restaurant està situat als afores de Vilanova i la Geltrú, en un bell paratge sobre el mar, amb vistes i àmplies terrasses enjardinades. Fundat l’any 1978 per la família italiana Cappelletti, actualment està dirigit i gestionat pels seus actuals propietaris, Pilar Ballestero i el seu fill, Carlos Alcover, que han aconseguit donar continuïtat i al mateix temps una nova dimensió a aquest tradicional restaurant familiar que sense oblidar la cuina italiana artesana originaria, amb pasta fresca que elaboren ells mateixos, inclou una carta amplia de cuina marinera i del país.

Andres Herreros, amb més de 15 anys a la casa, és el xef del restaurant. El celler està ben assortit amb més de 130 especificacions de vins i caves.

www.restaurantlacucanya.com
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies