Tarragona Empresarial al Twitter 19/04/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » La bona vida


La garrofa, el fil conductor de les Jornades Gastronòmiques de Tardor d’Altafulla
T.E.
28/04/2016

Les Jornades Gastronòmiques de Tardor d’Altafulla tindran enguany com a protagonista la garrofa. El regidor de Comerç i Consum de l’Ajuntament, Jaume Sánchez, ja va avançar ara fa uns mesos de la “necessitat de trobar un fil conductor i potent que prengués com a base una matèria primera pròpia del territori”. Després d’estudiar diferents possibilitats, l’oferta gastronòmica apostarà finalment pel fruit del garrofer, un dels arbres típics del nostre territori. En els darrers temps l’ús de la garrofa s’ha limitat a aliment de bestiar, o com a coberta digestible de càpsules de medicaments. Anys enrere, però, les garrofes formaven part de la dieta dels nostres avis i els nostres besavis. Un costum que el consistori vol reprendre, alhora que li doni un atractiu especial a les Jornades de Tardor.

En aquest sentit, Jaume Sánchez ha insistit que “encara que no ho sembli, és un aliment amb infinitat de possibilitats”. Per tal de donar a conèixer aquesta realitat als cuiners i als propietaris d’establiments del municipi, la regidoria de Comerç i Consum oferirà dos tallers de cuina en què aquest ingredient tindrà un pes important. Un oferirà un menú de cuina salada, i l’altre, de cuina dolça.

El primer tindrà lloc el proper dilluns 2 de maig de la mà del prestigiós cuiner Juanjo Roda Martínez, Estrella Michelin i Millor Jove Cuiner d’Europa en la seva etapa com a estudiant. S’impartirà a partir de les 17h de la tarda a la llar d’infants Hort de Pau, i farà servir la farina de garrofa com a element diferenciador. Els participants podran elaborar diferents plats com ara pa de garrofa, pasta fresca, pasta de bunyol, salsa pel marisc, arròs perfumat, i rostit a la catalana. El segon taller, a càrrec del reconegut pastisser Marc Balaguer Fabra, Millor Jove Pastisser d’Espanya 2015 per Delité, tindrà lloc el dimarts 10 de maig. També amb farina de garrofa s’elaboraran diferents postres com ara l’esfera de garrofa, mousse de xocolata amb salsa de garrofa, cafè i garrofa, i tartaleta de garrofa.

Els tallers van adreçats als restauradors d’Altafulla. S’han d’inscriure a l’Oficina de Turisme, a la plaça del Pou. La idea és posar en valor un producte local i de proximitat, com és la garrofa, molt vinculada amb el territori, i que forma part de la història del patrimoni gastronòmic.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies