Tarragona Empresarial al Twitter 18/06/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Entrevista


‘BBVA Contigo a Tarragona és una aposta per la proximitat i l’agilitat en el servei’
Entrevista a Àlvar Muñoz Roig

ED
13/03/2015

Què és exactament BBVA Contigo?
BBVA Contigo és la nova banca del futur, una forma d'atendre i relacionar-nos amb els clients de manera remota i personalitzada, a distància, donant servei al client els 365 dies de l´any i les 24 hores; tot això, fent servir aquells canals que al client des de casa i de manera còmoda li permeten accedir al banc sense desplaçar-se, correu electrònic, tauleta, mòbil, etc..., i tot això lligat al tracte humà amb el seu gestor.

Toca adaptar-se als temps
BBVA Contigo sorgeix per donar resposta a les noves necessitats dels nostres clients. La societat canvia i les entitats financeres ens hi hem d'adaptar. Volem que qualsevol client que no vulgui o no pugui anar a l'oficina, per la raó que sigui, tingui el mateix servei que podria trobar a qualsevol de les nostres oficines, i de manera gratuïta rebre informació, veure les seves posicions, efectuar consultes i, com hem dit abans, contractar a distància qualsevol tipus de producte o servei.

També treballa amb clients de les comarques de Tarragona?
El servei va començar donant atenció i servei a clients de tot Catalunya, amb un equip ubicat a Barcelona. Fa aproximadament un any, el banc va fer un pas més per acostar-se al territori, creant un nou equip que atén exclusivament clients de la zona de Tarragona. El model és el mateix, gestió comercial professional i àgil a través de canals a distància, però amb el valor que aporta la proximitat, el fet de ser-hi més a prop, concretament a Reus, la qual cosa ha estat molt ben acollida entre la clientela ja que la interrelació i coneixement entre clients-oficina-gestors del Contigo es més gran.
A banda d’aquest equip per Tarragona, s’ha definit un d’específic per gestionar clients exclusivament de Reus, que combina la gestió remota amb la possibilitat d’entrevistes presencials puntuals. La idea és no perdre l’essència i l’agilitat del model de banca a distància, però aportar la proximitat de conèixer el gestor personalment si el client ho requereix.

Com està funcionant el servei a Tarragona?
A Tarragona donem servei a gairebé 12.000 clients d’arreu de la província, amb un equip de 10 professionals financers. Arribem a qualsevol població per gran o petita que sigui, complementant la xarxa d’oficines, i aconseguint una elevada sensació de proximitat.
A Tarragona operem amb clients de tot tipus, des de clients que viuen a l’estranger, pagesos que treballen al matí i no poden anar a l’oficina, clients que treballen per torns a la indústria química i només ens poden contactar a la tarda, persones que perquè pateixen alguna malaltia no poden sortir de casa, o simplement clients que prefereixen el nostre servei per la immediatesa que li aporta.

Qui hi ha a l’altra banda del telèfon? Algú podria pensar que el que s’ofereix al client és un teleoperador…
El BBVA Contigo no és un servei de Telemarketing, és un servei d´assessorament i gestió dels nostres clients, i encara que l’objectiu és facilitar que el client no hagi de desplaçar-se a les oficines, si el client ho creu convenient pot conèixer personalment i en moments puntuals al seu assessor. L’equip està format per 10 professionals de BBVA, experts en finances personals de BBVA que, a més, tenen una formació especialitzada en les eines necessàries de la banca a distància, amb un perfil idoni per l´atenció telefònica. A l´altre banda del telèfon o del mail, hi ha un professional de BBVA disposat a atendre les necessitats concretes del client i a facilitar la seva contractació amb unes eines remotes, fàcils i ràpides. Tenim assessors financers, especialitzats en la gestió dels estalvis dels clients, i gestors comercials, més enfocats a atendre les necessitats creditícies i la venda de productes com poden ser les targetes de crèdit i les assegurances.
‘A Tarragona donem servei a gairebé 12.000 clients d’arreu de la província, amb un equip de 10 professionals financers’


Com funciona?
Tots els clients adherits al servei, que és totalment gratuït, tenen un gestor personal que treballa per ell. El contacte és habitualment per telèfon o mail, i va en les dues direccions. El gestor el contactarà per oferir els productes que entenem, poden cobrir les seves necessitats i, a més, realitzarà totes aquelles gestions o operacions que el client li demani. Aquest gestor està disponible des de les 9 fins les 18 i, fora d'aquests horaris, actua un servei centralitzat per atendre qualsevol situació. Així mateix, els clients poden posar-se en contacte amb el banc des de qualsevol dispositiu.

Es pot fer qualsevol tipus d’operació bancària?
La configuració d'aquest canal ens permet la màxima agilitat, tant per atendre una consulta com per realitzar qualsevol operació. Totes les operacions es poden fer al Contigo: comprar accions, tornar un rebut o fer una transferència serien 3 exemples d'operacions molt diferents però que totes i cadascuna d'elles les faria els gestor on-line, al moment. Un altre exemple: les operacions més habituals són la concessió de préstecs personals o hipotecaris on, la documentació necessària, la fem viatjar per "correo seguro" eina ad-hoc per optimitzar la relació amb el client sense necessitat d'anar a l'oficina.

Quin és el perfil dels usuaris de BBVA Contigo?
Qualsevol client de BBVA pot gaudir d’aquest servei. Només cal que tingui un compte corrent al banc i un correu electrònic. BBVA Contigo no és només per a usuaris experts de la banca digital, està pensat per a tothom. En aquest moment gairebé 147.000 persones utilitzen BBVA Contigo a tot Catalunya.
El perfil és variat. El servei va néixer fa 5 anys i va creixent amb els clients, seguint la seva evolució, pensant en clients que, pel seu ritme de vida, els és difícil anar a l'oficina i, també, en la gent jove que, pels seus hàbits, estan molt acostumats a utilitzar internet per les seves gestions. Amb el temps, i fruit del creixent accés a les noves tecnologies per part de totes les capes de població, ja hi tenim tota mena de perfils. Des de joves professionals que optimitzen el seu temps, clients de mitjana edat que per motius laborals no poden desplaçar-se a oficines i necessiten mantenir relació permanent o puntual amb l´entitat financera, clients ja grans que han descobert la comoditat d'utilitzar el seu gestor BBVA, sense necessitat de desplaçar-se.

PERFIL
Edat: 37 anys
Professió: Director de Banca
Aficions: Cinema, cultura asiàtica, viatges, passejades per la muntanya
Principals característiques del seu caràcter: Alegre, optimista i perseverant.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies