Tarragona Empresarial al Twitter 18/06/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Entrevista


‘Mai no hem deixat de donar crèdit. I en continuem donant: és el nostre negoci’
Joan Marin, Director Zona Tarragona BBVA

J.A.D.
30/08/2014

El BBVA a Tarragona ha sigut un banc de presència històrica, amb forta incidència entre les empreses. Amb una seixantena d’oficines a la nostra demarcació el banc continua creixent en quota de mercat. Avui, la nòmina de clients a les nostres comarques supera els 130 mil.

Fa 1 any de la seva incorporació i de la integració d’Unnim a BBVA. Com valora la integració de les xarxes d’Unnim i BBVA a Tarragona?
La valoració de la integració és molt positiva. N’estem molt contents. Les dues xarxes s’han integrat perfectament gràcies a l’esforç i la implicació total dels equips que treballen a Tarragona. En aquests moments tenim una xarxa de 59 oficines que cobreixen tot el territori. També hem tingut una excel·lent acollida per part dels nostres clients, tant en termes de particulars com d’empreses. Això ens ha permès guanyar quota de clients a la província de Tarragona en tots els segments.

Tarragona és una de les províncies amb forta presència del BBVA, i amb un cert creixement d’oficines en els últims anys, un fet paradoxal…
Tarragona és una província molt dinàmica i per la qual apostem fermament. Estem parlant d’una economia amb uns sectors econòmics potents, com ara la indústria agroalimentària, el turisme, la petroquímica i la logística. Nosaltres, com a entitat financera, volem estar presents especialment en aquells territoris amb potencial de creixement, com és el cas de Tarragona.
A Tarragona tenim 130 mil clients. Actualment, un de cada quatre habitants és client nostre, i volem acompanyar-los oferint les solucions adequades a les seves necessitats financeres, tant en el món d’empreses com de particulars.

Quina és la cartera de clients a la demarcació i quants treballadors té l’entitat en aquests moments?
A Tarragona tenim una xarxa de 59 oficines de particulars i una d’empreses que cobreixen tot el territori, on hi treballen més de 300 empleats i que atenen gairebé 130 mil clients.

Encara que sigui un tema recurrent, hi ha la sensació entre particulars i empreses que les entitats bancàries no faciliten crèdit, vaja que han tancat l’aixeta. Però, per altra banda, les línies de crèdit no tenen prou demanda. Quina és la realitat de tot plegat?
És cert que des del punt de vista de l'economia, estem vivint un procés de reducció del crèdit. Però cal que aquest procés de despalanquejament sigui compatible amb la concessió de nou crèdit per a una demanda solvent.
La situació del BBVA, tant des del punt de vista de solvència com de liquiditat, ha permès que mai no hàgim deixat de donar crèdit. I en continuem donant. De fet, sempre comentem que no només volem donar crèdit, sinó que ho fem perquè és el nostre negoci.

‘A Tarragona tenim 130 mil clients. Actualment, un de cada quatre habitants és client nostre’Quin índex de morositat registra el BBVA a la província de Tarragona?
El nostre rati de mora és lleugerament inferior a la mitjana del sector. Hem detectat una tendència a la baixa que esperem que continuï a mesura que es consolidi la millora del context econòmic.

En quin moment es troba la borsa immobiliària del banc? Els pisos tenen sortida?
BBVA és una entitat financera i, com a tal, la seva funció és la intermediació financera. Si bé és cert que tenim un estoc de pisos i que sembla que augmenta l’interès i les vendes dels mateixos, BBVA centra tots els seus esforços en oferir els seus clients els serveis bancaris que ens demanen. És en això en el que estem centrats.

Una valoració sobre l’adjudicació de CatalunyaCaixa
Per a BBVA l’adjudicació de CatalunyaCaixa és una operació molt important. Ens permetrà créixer encara més en clients en una economia per la qual apostem decididament, com ja es va demostrar amb Unnim. No cal dir que a Tarragona tindrà una especial incidència pel fet d’estar integrada l’antiga Caixa Tarragona a CatalunyaCaixa. Cal remarcar, però, que la compra de CatalunyaCaixa no serà efectiva abans del primer trimestre de 2015.

El BBVA li va guanyar la partida a La Caixa i al Santander en la licitació per CatalunyaCaixa. A diferència del cas de la integració d’Unimm, en la qual es va optar per la desaparició de la marca catalana, CatalunyaCaixa potser, es salvarà com a marca: hi ha altres interessos que van més enllà dels econòmics. En tot cas, Joan Marin té clar que a Tarragona aquesta compra tindrà una especial incidència pel fet d’estar integrada l’antiga Caixa Tarragona a CatalunyaCaixa.

PERFIL
Edat: 51 anys.
Professió: Director BBVA Zona Tarragona.
Aficions: Bicicleta, caminar, lectura, cinema i activitats de lleure.
Trets principals del seu caràcter: optimista, riguròs i perseverant i a qui li agrada trobar el punt d'equilibri en tota negociació.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies