Tarragona Empresarial al Twitter 18/06/2019 subscripció gratuïtaSubscripció contactar

    

Inici » Entrevista


‘Hem d’anar a vendre el nostre producte turístic i sortir de les demandes dels operadors turístics’
Vicenç Martí, Director general Grupo Reside Hostelería

ED
21/09/2012

El Grupo Reside, conjunt d’empreses immobiliàries patrimonialistes, entre d’altres activitats, compta amb una divisió d’hostaleria amb seu a Salou. Des d’ella es gestionen diversos hotels i restaurants. L’origen d’aquesta filial del Grup va ser l’hotel Blaumar, que recentment ha complert 25 anys.

Nosaltres som propietaris de l’hotel Blaumar des del seu origen, i en el seu dia vam cedir la gestió a Occidental Hoteles. Després d’uns anys vam tornar a recuperar-la i, a l’any 2004, vam posar en marxa la divisió hostalera del Grup Reside.

Amb quants actius compta?

Som propietaris de l’hotel Blaumar que gestionem junt amb l’hotel Magnolia, el complex d’apartaments Les Dàlies i el restaurant Arena a Salou, i el complex La Boella a La Canonja.

També disposem d’una participació a l’Hotel Caribe Resort de Salou.

I les xifres que mou la seva divisió?

Tenim una facturació per sobre dels 12 milions d’euros, comptem amb 1.100 llits i donem treball a 250 persones.

Quines noves obertures o plans d’expansió tenen previstos?

La veritat és que som un Grup que fa les coses a poc a poc, consolidant-les. No ens agrada comprar per comprar. Hem estudiat uns quants projectes en els últims anys, però no volem créixer a qualsevol preu. Volem, com ja he dit, digerir les coses i donar-hi la solidesa necessària. En aquest sentit no hi ha un projecte concret immediat. Tot i que estem oberts a créixer.

En el seu sector i a la Costa Daurada es parla sempre que s’ha d’apostar per la qualitat, tant en el tipus de turistes que arriben com en els serveis.

En la nostra opinió creiem que el que s’ha de fer és anar a vendre el producte, no pas esperar que ens vinguin a comprar. Tenim les condicions suficients per atraure turistes amb poder adquisitiu mitjà-alt. De fet, tenim una classe de visitant, poc sorollosa, que gasta diners en les seves vacances, s’interessa per l’entorn, busca bons hotels ... I d’aquests es parla poc.

El sector durant anys ha fet una aposta descarada pel turisme britànic. Ara sembla que estan de moda els russos. En el nostre cas portem més de 10 anys treballant amb ells, però perquè hem anat a buscar-los. Intentem no vincular-nos amb grans operadors turístics clàssics de turisme massiu.

Llavors els seus principals clients són russos?

Després de les dificultats del turisme procedent del centre de Europa i, últimament, també el nacional, són el nostre principal client. Ho hem assolit gràcies a una política comercial pròpia amb un departament específic per a això.


Hem de comptar també amb el paper dels operadors turístics

Un feina ben feta per part dels operadors turístics i hostalers dóna els bons resultats actuals. Es tracta d’una feina conjunta de comunicació, presentacions, comercialització, etc., entre totes les anelles de la cadena comercial.

I el turisme nacional?

Bé, jo crec que estarà malament els pròxims anys com a conseqüència de la crisi, en la qual encara no hem tocat fons.

Comentava vostè la qualitat necessària en els serveis.

És que el turista vol sobretot seguretat, a més del bon temps i unes bones condicions dels equipaments hotelers. Però a més de seguretat es requereixen altres factors que han d’estar ben cuidats: medi ambient, entorn, platges... I potser no s’està fent l’esforç suficient en tot.

Potser un bon referent per al futur sigui el projecte ’Barcelona World’

Sens dubte. Crec que pot ser molt bo per a la zona. És una gran notícia. Veurem com es desenvolupa. Segueix essent una clara aposta per un turisme familiar consolidat i de qualitat.

I com ha anat la temporada?

En línies generals bé. Veient les dificultats a tot el nostre entorn, crec que no ens podem queixar. En la crisi, el nostre sector es defensa. Si a més, les coses es fan bé, és un sector molt agraït.

EL Grup Reside el formen un conjunt d’empreses immobiliàries patrimonialistes l’activitat principal de les quals s’orienta a la promoció, comercialització i gestió d’actius immobiliaris. La seva divisió d’hostaleria, comandada per Martí, és la segona branca del Grup. La estratègia del Grup se centra en l’adquisició i desenvolupament del producte des del seu origen, incorporant una eficient rotació dels actius en cartera i mantenint sempre una visió del negoci a llarga termini.


PERFIL
Edat: 48 anys
Professió: Director General
Aficions: restauració de maquinària antiga, esquí i muntanya. M’agrada llegir les biografies de grans personatges de la història.
Trets principals del seu caràcter: actiu, perseverant, exigent.
Logo Empresa al dia Edita: Comunicación Externa S.L. - info@empresaaldia.org
Fotografia: Xavi Jurio - Arxiu ED
Aviso Legal  Política de Privacidad  Política de Cookies